Politie Zuid-Holland-Zuid

7/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-07-2004 - Persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole aan de Sportlaan zijn op 6 juli 2004 57 van de 497 gecontroleerde voertuigen bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op dinsdagavond, 6 juli 2004, omstreeks 20.45 uur, is op de Banneweg een 22 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van
1 uur heengezonden.

AANRIJDING MET LETSEL
NIEUW-LEKKERLAND- Op dinsdagavond, 6 juli 2004, omstreeks 21.10 uur, vond op de kruising Lekdijk met de Hoogaarslaan een aanrijding plaats waarbij een 44 jarige fietser uit Nieuw-Lekkerland gewond raakte. Hij is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Een 44 jarige man uit Nieuw
-Lekkerland, reed met zijn auto op de Hoogaarslaan. Toen hij rechtsaf de Lekdijk opreed zag hij door de laaghangende zon de fietser over het hoofd. De fietser kwam door de botsing ten val.

ZAKKENROLLERS AKTIEF IN GORINCHEM
GORINCHEM- Een groeiend aantal bezoekers van de weekmarkt in Gorinchem op maandagmorgen zijn het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Dat het niet om een incident gaat blijkt wel uit de cijfers. Sinds het begin dit jaar tot op heden zijn 35 personen bestolen van hun portemonnee met inhoud. Wellicht is het aantal gedupeerden nog hoger maar hebben zij, om wat voor reden dan ook, geen aangifte gedaan. Ondanks de inspanningen van de politie om zakkenrollers een halt toe te roepen, is het beoogde resultaat (nog) niet bemoedigend. Wel is de politie tijdens hun onderzoek en hun surveillances op de weekmarkt gebleken dat vele bezoekers (met name ouderen) niet al te zorgvuldig met hun portemonnee omgaan.
Vaak liggen de portemonnees voor het grijpen in schoudertassen, mandjes en plastic zakken. Zakkenrollers hebben hier een geoefend oog en slaan ongemerkt en vliegensvlug hun slag.
U bent een gemakkelijk slachtoffer als u afgeleid wordt Wees daarom extra alert in mensenmassa's zoals in:
* drukke winkels

* op weekmarkten

* tijdens het zoeken tussen leuke aanbiedingen
* in de rij staan voor de kassa, voor een kraam, of toonbank

ENKELE NUTTIGE TIPS:

1. Draag uw schoudertas altijd met de sluiting aan de kant van het lichaam en sla uw arm om de tas. Besef dat men toeslaat zodra u afgeleid wordt door u bijvoorbeeld tussen leuke aanbiedingen aan het zoeken ben of kleding vanaf de rekken aan het bekijken ben. Blijf alert en houdt uw tas voortdurend in de gaten.

2. Houdt al uw bagage altijd in het oog. Zet uw tas niet naast u op de grond als u iets bekijkt.

3. Draag geld en waardepapieren bij voorkeur in een portemonnee om uw nek. Een zogenaamd heuptasje is makkelijk los te trekken of te snijden.

4. Geen portemonnee laten liggen in een mandjes of netje die aan een kinderwagen, rolstoel of rollator bevestigd is. Wees en blijf alert tijdens het doen van uw boodschappen.