Politie Zuid-Holland-Zuid

7/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-07-2004 - Persberichten district I

AUTOS IN BRAND
DORDRECHT- Op dinsdag 6 juli zijn twee autos zwaar beschadigd geraakt doordat er brand was ontstaan. De autos stonden achter elkaar geparkeerd aan de Frans Lebretlaan. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting.

RUIT VERNIELD; DADER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op dinsdag 6 juli een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had een ruit vernield van de voordeur van een pand aan de Steegoversloot. Een getuigen hoorde glasgerinkel en zag iemand wegrennen. Politieagenten gingen snel op de melding af en trof de man en een vriend in de buurt aan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Ook zijn 22-jarige vriend is door de politie verhoord. De verdachte heeft inmiddels bekend en heeft aangegeven de schade te vergoeden.

AANHOUDING
DORDRECHT- Een 15-jarig meisje uit Dordrecht is op 6 juli door de politie aangehouden. Dit gebeurde aan de Groenmarkt. Agenten waren hier om een 18-jarige man uit Dordrecht over te brengen naar het politiebureau. De man was aangehouden wegens een inbraak. Het meisje een bekende van de Dordtenaar, uitte beledigende opmerkingen en gedroeg zich recalcitrant. Ondanks meerdere vorderingen bleef ze doorgaan waarop ze uiteindelijk is aangehouden. Een agente werd tijdens de aanhouding door het meisje gekrabd.

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 49-jarige man uit Zwijndrecht is op 6 juli aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning begin dit jaar. Ook zou de man in een auto hebben ingebroken. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

GASLEK
ZWIJNDRECHT- Op het rangeerterrein Kijfhoek is tijdens werkzaamheden een gaslek ontstaan. Werknemers waren op 6 juli omstreeks 12.30 bezig met het plaatsen van een damwand en daarbij is een ondergrondse leiding geraakt met daarin waterstofgas. Uit voorzorg is het treinverkeer anderhalf uur stilgelegd en werd een lokale weg nabij Kijfhoek afgesloten. Rond 14.30 uur is het treinverkeer weer vrijgegeven net als de weg. Er is geen gevaar ontstaan voor de omgeving, niemand raakte gewond. De brandweer heeft metingen verricht.

BROMFIETSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole op verschillende plaatsen in de gemeente Zwijndrecht hebben politieagenten18 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit o.a. voor een te hoge constructiesnelheid, niet dragen van de valhelm, geen bromfietscertificaat en geen verzekering. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag en dinsdagavond 6 juli 2004. In totaal controleerden de agenten 45 bromfietsen.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 19 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 18 keer geen gordel dragen en 1 keer rijden zonder geldig rijbewijs. De politieagenten hielden de controle op dinsdagmiddag, 6 juli 2004, van 13.00 tot 14.30 uur op de Thorbeckeweg.
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun hebben politieagenten 24 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op dinsdag, 6 juli 2004 van 15.00 tot 18.30 uur op de Oranjelaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. In totaal controleerden de agenten 600 voertuigen. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

DRUGS
DORDRECHT- Een 19 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van het dealen van drugs. Dit gebeurde op dinsdagavond, 6 juli 2004, omstreeks 21.15 uur, in de H.F. Tollensstraat. Politieagenten zagen tijdens een controle dat de verdachte iets onder een geparkeerde auto gooide. Het bleek dat het ging om ongeveer 3,5 gram cocaïne.
De verdachte probeerde nog te ontkomen, maar hij verloor de sprint van de politieagenten. Hij is ingesloten en de politie zet et onderzoek voort.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 6 juli 2004, omstreeks 23.30 uur, is op de Provincialeweg een 44 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 7 juli 2004, omstreeks 01.30 uur, is op de P.A. de Genestetstraat een 26 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 7 juli 2004, omstreeks 04.50 uur, is op de Wieldrechtse Zeedijk een 26 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

GEWAPENDE OVERVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 31 jarige vrouw uit Dordrecht is beroofd van haar tas. Dit gebeurde op woensdagochtend, 7 juli 2004, tussen 00.00 en 00.05 uur, bij een snackbar in de Albertine Agnestraat. De vrouw, welke eigenaar is van de snackbar, liep na sluitingstijd naar buiten. Daar werd zij opgewacht door twee jongens van ongeveer 18 jaar. Een van de jongens bedreigde haar met vermoedelijk een vuurwapen. Hij trok vervolgens de schoudertas van haar schouder. Dit ging zo ruw dat de vrouw viel en haar hoofd bezeerde. De jongens renden met de tas met daarin de dagopbrengst en een aantal persoonlijke spullen weg. De tas werd even later door een voorbijganger gevonden in de Johan de Oudestraat. Het geld en een aantal bankpasjes waren eruit gestolen. De politie stel een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of iets weten van deze overval worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).