Politie Zuid-Holland-Zuid

7/7 Hoeksche Waard

07-07-2004 - Persberichten district III

SNELHEIDSCONTROLE
S-GRAVENDEEL- Op 6 juli 2004 heeft de politie aan de Hendrik Hamerstraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 646 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 19 bekeurd wegens te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid was 71 kilometer per uur.

10 AANHOUDINGEN
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft vanaf 28 juni 2004 tot op heden zon tien minderjarige jongens aangehouden. De jongens worden ervan verdacht tientallen kratten bier te hebben gestolen vanuit een verenigingsgebouw aan de Langeweg. Zes van de tien jongens zijn daadwerkelijk schuldig bevonden aan de diefstal. De overige vier waren medeplichtig. Binnenkort wordt bepaald welke straf de jeugdigen krijgen.

CONTROLE
NUMANSDORP- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 31 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 29 keer het niet dragen van de autogordel en 2 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 6 juli 2004 op de Burgemeester de Zeeuwstraat en de Hallinxweg. In totaal controleerden de agenten 490 voertuigen.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 29 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 6 juli 2004 op de Beneden Oostdijk. In totaal controleerden de agenten 316 voertuigen.

INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
NUMANSDORP- Twee mannen van 30 en 32 jaar uit Steenbergen zijn op heterdaad betrapt tijdens een diefstal uit een container welke dienst doet als snackbar. Dit gebeurde op woensdagochtend, 7 juli 2004, omstreeks 05.15 uur, op een strandje langs het Haringvliet. Politieagenten zagen een auto voor een geopende container staan en troffen de mannen binnen aan. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.