1e persbericht van woensdag 7 juli 2004

Eindhoven 07-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed

Op de Sint Philomenastraat is woensdag rond 2.10 uur een 48-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding slingerend over de Boschdijk rijden. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vernielingen

Na een melding van vernielingen van fietsen op het Stationsplein stelde de politie woensdagochtend meteen een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde rond 00.45 uur tot de aanhouding van vier jongens uit Eindhoven van 15, 16 en 17 (2x) jaar. De jongens worden verdacht van het schoppen tegen fietsen en het oppakken van fietsen en vervolgens op de grond gooien. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Boutenslaan is dinsdagavond rond 22.15 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. De politie zag de man slingerend rijden en besloot een alcoholcontrole te doen. Bij de man werd een promillage van ruim 2,20 geconstateerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden

Op het Stratumseind is woensdag rond 00.40 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 18-jarige inwoner van Waalre eerder die nacht. Het slachtoffer werd met een glas geslagen en liep een hoofdwond en een verwonding aan zijn arm op. Hij is voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak in autos

Na een melding van inbraken in autos op een parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat stelde de politie dinsdagavond een onderzoek in. Op de parkeerplaats werd rond 21.45 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de verdachte werden een autoradio en een schroevendraaier aangetroffen. De radio bleek uit één van de geparkeerde autos op het terrein te zijn weggenomen. In een andere auto op het parkeerterrein werd eveneens ingebroken. Hier werd geprobeerd om de autoradio weg te nemen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

Op het Stationsplein is dinsdag rond 20.45 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van handel in harddrugs. Bij hem werden tien bolletjes met vermoedelijk heroïne aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verloren stuk metaal zorgt voor ongelukken

Op de Anthony Fokkerweg, ter hoogte van de kruising met de Oirschotsedijk, verloor een nog onbekend gebleven vrachtwagenbestuurder dinsdagmiddag rond 17.45 uur een stuk metaal. Een 75-jarige automobiliste uit Eindhoven reed haar autoband stuk op het metaal. Ze moest hierdoor plotseling stoppen. Een 38-jarige automobilist uit Beneden Leeuwen kon nog net op tijd remmen voor de auto van de vrouw. De 29-jarige automobilist uit Veldhoven die achter hem reed kon niet meer tijdig vaart minder en botste achter op de auto van de man uit Beneden Leeuwen. Achter op de auto van de Veldhovenaar reed vervolgens een 31-jarige automobilist uit Eindhoven en achter op zijn auto botste een 50-jarige automobilist uit Eindhoven. Vanaf de Oirschotsedijk kwam vervolgens een automobiliste uit Roermond aanrijden. Zij sloeg rechtsaf de Anthony Fokkerweg op en moest op de rem om een aanrijding te voorkomen. Een bestuurder uit Dieren die achter haar reed kon niet op tijd stoppen en botste achter op haar voertuig. Een 28-jarige Eindhovense inzittende van de 31-jarige bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De politie stelt een onderzoek in naar de vrachtwagen.

Helmond: Man gewond

Bij een bedrijf aan de Graandijk is woensdagochtend rond 5.00 uur een 58-jarige medewerker uit Asten gewond geraakt. De man zou door een vrachtwagen geraakt zijn. Wat precies is gebeurd wordt onderzocht door de arbeidsinspectie. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Onder invloed

Op de Elsdonk is woensdag rond 1.40 uur een 24-jarige automobiliste uit Helmond aangehouden. De politie zag de vrouw bijna uit de bocht vliegen toen ze vanaf de jan van Brabantlaan de President Rooseveltlaan inreed. Hierop werd besloten te vrouw te controleren die vervolgens haar snelheid verhoogde. Uiteindelijk hebben de agenten de vrouw op de Elsdonk klem kunnen rijden. Zij bleek teveel gedronken te hebben. Een alcoholtest wees een promillage van bijna 1,35 uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd in beslag genomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Inbraak

In een bedrijf aan de Vroent is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand werden geld en sigaretten weggenomen.

Eersel: Aanhoudingen na wegnemen bier en frisdrank

Na een melding van het wegnemen van bier en frisdrank vanaf het terrein van een winkel aan de Nieuwstraat ging de politie dinsdag op onderzoek uit. Op de Markt werden rond 19.45 uur een 14-jarige jongen uit Hapert en een 14-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Later die avond meldden zich op het politiebureau nog een 15-jarige jongen uit Bladel en een 13-jarige jongen uit Eersel. Het viertal wordt verdacht van het wegnemen van twee kratten bier en zes flessen frisdrank. Een omheining van een opslagruimte op het terrein van de winkel werd vernield en vervolgens werd de drank weggepakt. De vier jongens zijn op het politiebureau verhoord en mochten daarna naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak

In een woning aan de Opperheide is dinsdag tussen 11.30 en 18.00 uur ingebroken. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk. Uit de woning werden ongeveer 60 euro en enkele bankpasjes weggenomen.

Veldhoven: Betrapt bij wegnemen fiets

Op de Heuvel is woensdag rond 3.15 uur een 19-jarige inwoner van Knegsel aangehouden. De verdachte werd door getuigen betrapt bij het wegnemen van een fiets op de eerdergenoemde straat. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.