Politie Friesland

Politieberichten 7/7 van 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslân 07-07-2004 - Voor nadere informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met bureau Communicatie van 07.00 uur tot 15.00 uur. Tel: 0900 8844

Berlikum: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 07.15 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Gernierswei en Kleasterdyk. Een 20-jarige automobilist uit Menaldum reed over de Kleasterdyk en gaf op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts naderende 70-jarige automobilist uit Minnertsga. Een aanrijding was het gevolg.
Door de aanrijding had de 70-jarige borstklachten en is per ambulance overgebracht naar MCL Zuid te Leeuwarden.Beide autos zwaar beschadigd.

Leeuwarden: mensenhandel
Vorige week dinsdag 29 juni 2004 werd in Leeuwarden door het prostitutieteam Fryslân een 33 jarige Roemeense man aangehouden ter zake mensenhandel.
De man zonder vaste woon- en verblijfplaats werd aangehouden in de buurt van een herinrichting. In de seksinrichting waren twee Roemeense dames aanwezig die door de man waren geronseld in Roemenië en in Nederland prostitutie waren gebracht. De vrouwen moesten het geld afdragen aan de man.
Beide vrouwen hebben aangifte tegen de man gedaan en de man is intussen voorgeleid aan de officier van justitie.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 02.00 uur en 05.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Merelstraat. Via hengelen door de brievenbus kwam men binnen. Een in de gang staande fiets werd weggenomen. Ook werden een gsm en sleutels weggenomen. Aangifte werd gedaan door een
24-jarige inwoner van Leeuwarden.

Sopsum: boer bekeurd voor overrijden zwanen
Woensdag 30 juni is een 28-jarige inwoner van Achlum door een medewerker van het Bureau Milieuhandhaving van de politie Fryslân en de Algemene Inspectie Dienst bekeurd voor het opzettelijk overrijden van een jonge zwaan. De boer was geïrriteerd omdat de familie knobbelzwanen op zijn land zat. In de vroege ochtend reed hij met zijn auto het land in, wist de jonge zwanen van de ouders te scheiden en reed vervolgens over de jongen heen, waarbij een jong onder de wielen terechtkwam. Onduidelijk is of dit jong dit overleefd heeft of niet. Twee voorbijgangers, die het voorval met verbazing aanschouwden, spraken de boer hierop aan, waarop deze het weiland met grote snelheid verliet. De boer verklaarde dat hij tot zijn daad was gekomen omdat boeren geprikkeld raken door zwanen op hun land, omdat daar waar de zwanen hun uitwerpselen achterlaten de koeien niet meer eten. Op deze manier reageerde hij zijn frustratie hierover af. Uit onderzoek bleek dat er slechts op zo'n vier vierkante meter, rondom het nest van de zwanen, uitwerpselen lagen. Ook bleek dat de zwanenfamilie de enige vogels waren die in de wijde omgeving te zien waren.