Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAS analysemogelijkheden in combinatie met BULL NovaScale servers bieden beter inzicht in bedrijfsvoering en identificeren omzetmogelijkheden

SAS®9 en SAS business-intelligence oplossingen op BULL servers met Intel Itanium 2 en Intel Xeon processoren draaiend onder Microsoft Windows

Huizen, 7 juli 2004 SAS, leverancier van business-intelligence oplossingen, en BULL, een van de bekendste namen in de Europese IT-branche, zijn een technologieovereenkomst aangegaan voor de EMEA-markten. BULL zal de SAS9 en business-intelligence oplossingen in gebruik nemen op zowel de (64-bit) BULL NovaScale® servers en (32-bit) NovaScale blade servers.

Managers krijgen een transparant inzicht in de gegevens die zijn opgeslagen in grote corporate databases, dankzij SAS analytische functionaliteit die wordt gecombineerd met de performance en beschikbaarheid van de BULL NovaScale servers met Itanium 2 processoren en de NovaScale blades servers met Intel Xeon processoren. Het resultaat is dat ondernemingen nieuwe omzetmogelijkheden en mondiale trends zullen herkennen en kunnen aanwijzen om sneller en effectiever bedrijfsbesluiten te kunnen maken. Bovendien zullen SAS en BULL een supportovereenkomst aangaan om volledige ondersteuning te bieden aan klanten over heel Europa.

Als onderdeel van de technologieovereenkomst zal BULL een SAS en NovaScale Center of Excellence openen in het Research & Development Centre in Les Clayes sous Bois, vlakbij Parijs. Dit centrum zal worden ondersteund door het SAS European Technology Competence Centre en zal zich richten op de optimalisering van de performance van het SAS9 platform op BULL-systemen. Op deze wijze zullen passende en geoptimaliseerde businessoplossingen zijn gewaarborgd.

Over BULL

BULL ontwerpt en ontwikkelt servers en software voor een open omgeving, waarbij de meest geavanceerde technologieën worden geïntegreerd. Het bedrijf levert zijn klanten de expertise en knowhow ter ondersteuning van de transformatie van hun informatiesystemen. Het doel is hun IT-infrastructuren en applicaties te optimaliseren. BULL is vooral aanwezig in de publieke sector, bank- en financiële wereld, de telecommunicatie en industriële sectoren. Gebaseerd op haar uitgebreide ervaring heeft de Groep een diepgaand begrip van de zakelijke en specifieke processen in deze sectoren, waardoor het mogelijk is haar klanten efficiënt te adviseren en te begeleiden. Het distributienetwerk omvat mondiaal meer dan 100 landen.

Over SAS

SAS levert een nieuwe generatie business-intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS-oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500, om winstgevender relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken waardoor bedrijven kunnen groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van datawarehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Al bijna drie decennia levert SAS zijn mondiaal opererende klanten The Power to Know. Bezoek ons op www.sas.com.

Meer informatie voor de redactie:

SAS Institute

Hussein Ibrahim

Tel. 035 699 6947

E-mail: hussein.ibrahim@snl.sas.com

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501 595

Mobiel: 06 28 88 96 32

E-mail: monique@potterspr.nl