Ingezonden persbericht


Persbericht

Hans van Essen volgt Jan Hulst op als directeur Frama Nederland

Gorinchem, 7 juli 2004 -- Na dertig jaar neemt Jan Hulst afscheid als directeur van Frama Nederland, marktleider op het gebied van frankeermachines. Hans van Essen, die tot voor kort de functie van commercieel manager vervulde bij Frama, volgt hem op.

Al sinds de start in 1974 is Hulst directeur van Frama. De eerste tien jaar was het bedrijf in Rotterdam gevestigd, daarna verhuisde het naar Gorinchem. Vanaf dat moment steeg het marktaandeel en maakte Frama een enorme groei door. Momenteel telt het bedrijf veertig werknemers en overstijgt de omzet de 10 miljoen euro. Met een marktaandeel van bijna veertig procent is Frama de belangrijkste speler op de Nederlandse frankeermachinemarkt.

Van Essen neemt de leiding van Hulst over op een moment dat de frankeermachinemarkt een grote omwenteling beleeft. Volgens Jan Hulst betekent dit een zware klus voor zijn opvolger: "Alle mechanische machines dienen vóór oktober 2005 te worden vervangen door machines die NetSet goedgekeurd zijn. Dat wil zeggen dat de frankeermachines verbinding kunnen maken met het netwerk van TPG Post, zodat frankeertegoeden digitaal kunnen worden opgeladen. Naast de vervanging van zo'n achtduizend machines rust op Van Essen ook de taak om de upgrade van ongeveer zesduizend machines te bewerkstelligen die al wel elektronisch zijn maar moeten worden uitgebreid naar het NetSet-systeem."

Van Essen: "Dit is een turbulente periode en daarom een spannend moment om het roer van een door de wol geverfde directeur en binnen de markt gerespecteerde persoon als Jan Hulst over te nemen. Toch verwacht ik dat Frama onder mijn leiding de komende jaren verder zal kunnen groeien. Mijn doel is om binnen vijf jaar een marktaandeel van vijftig procent te bereiken. Mede vanwege alle veranderingen die door TPG worden opgelegd zal dit een grote uitdaging zijn."

FRAMA Nederland b.v., Avelingen West 5, 4202 MS Gorinchem Tel: 0183 - 635 777, Fax: 0183 - 660 570, E-mail: frama@frama.nl, Website: www.frama.nl

Over Frama
Frama Nederland b.v. is een dochteronderneming van Frama AG te Zwitserland. Frama heeft met innovatieve moderne frankeersystemen een uitstekende naam opgebouwd en is voor alles, door het consequent toepassen van het tot in perfectie doorgevoerde modulaire concept, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd een begrip geworden.
Het moederbedrijf Frama AG in Zwitserland is, sedert de oprichting in 1970, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van postbehandelingssystemen. Het huidige assortiment omvat frankeersystemen, elektronische en handmatige briefopeners, vouwmachines, elektronische postweegschalen als ook zegelautomaten, TPG-loketfrankeersystemen en zelfbedieningssystemen voor de post. Frama producten staan vooral bekend om hun uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid en capaciteit.

Voor redactionele informatie en / of fotografie:
Reflux-txt, Frieda Zieleman, tel: 055 - 3663034, e-mail: txtreflux@cs.com