Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


7 juli 2004


Politie houdt man aan die jeugd bedreigt met windbuks.


De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige Apeldoorner aangehouden die even tevoren vanuit een flat aan de Tannhauserstraat enkele kinderen met een windbuks had bedreigd. Een groep kinderen was rond 19.30 uur aan het ruzie maken en een kind van de man was hierbij betrokken. De man maakte zich hierop zo kwaad dat hij z'n windbuks pakte en deze op de kinderen richtte. Een getuige waarschuwde de politie waarna de aanhouding volgde. Hij deed vrijwillig afstand van zijn buks en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Bromfietsster ziet auto over het hoofd

Een 17-jairge Apeldoornse bromfietsster zag dinsdagmiddag op de kruising Kerklaan/v.d. Hoven Van Oordtlaan een 34-jarige plaatsgenoot in een bestelauto over het hoofd. Het meisje reed rond 15.50 uur met haar brommer, haar broertje achterop, linksaf de Kerklaan op maar verleende hierbij geen voorrang aan het bestelbusje. Het meisje en haar broertje (leeftijd bij rapp. niet bekend) liepen lichte schaafwonden op. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.


Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Ugchelseweg een 33-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 02.00 uur en constateerde dat hij gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De man reed zonder rijbewijs, dit was eerder ongeldig verklaard. Op het bureau werd ook een urineproef afgenomen in verband met het mogelijke gebruik van opium. De politie nam bovendien zijn auto in beslag.


Inbrekers bezoeken scholen


Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag enkele scholen bezocht. Zo forceerden de daders het hek van een school aan de Boerhaavestraat, vernielden enkele ruiten en kwamen zo het pand binnen. De dieven namen enkele computers mee. De juiste hoeveelheid wordt nog opgegeven. Ook een school aan de Molendwarsstraat kreeg bezoek van het dievengilde. Hier verdwenen een draagbare computer een beamer. Ook een school aan de Nobelstraat was het doelwit van inbrekers. Hier verdwenen onder meer een videorecorder, een overheadprojector en een rekenmachine. Uit een school aan de Deventerstrraat verdween een portemonnee met geld. De politie stelt een onderzoek naar de inbraken.


Winkeldief aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag bij een warenhuis aan het Kanaal Noord een 44-jarige Apeldoornse winkeldief aangehouden. De man, die op de zogeheten veelplegerslijst staat, nam rond 16.30 uur vijf pakjes shag mee zonder te betalen. De politie sloot de man op in een cel. Hij wordt voorgeleid aan de officier van justitie in Zutphen.


Politie deelt bekeuringen uit


De politie heeft dinsdagavond tijdens een controle op diverse plaatsen in totaal negen bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde onder meer op de Hoge Dries, op de Raven- en Zilverweg. De boetes werden uitgedeeld voor onder meer het negeren van een stopteken, het niet tonen van een rijbewijs en het rijden zonder gordel.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --