Gemeente Haarlem


7 juli 2004
sector Maatschappelijke Ontwikkeling

191/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente krijgt extra geld voor veiligheid en leefbaarheid

De gemeente Haarlem krijgt dit jaar ruim E 400.000 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om de veiligheid en leefbaarheid via burgerparticipatie te vergroten. Het college is het eens over de besteding van dit geld.
Een deel wordt gebruikt om een 'sociaal regisseur' aan te trekken voor wijken waar veel verandert zoals bijvoorbeeld in Delftwijk en de ZomerzĂ´ne. Hier zal de sociaal regisseur in beeld brengen wat de veranderingen in deze wijken voor de bewoners betekenen en hoe met deze veranderingen bij de (her)inrichting van de wijken rekening gehouden kan worden.

Een ander deel van de rijkssubsidie wordt besteed aan een vervolg op de vorig jaar succesvol verlopen Doetank. Een in het oogspringend project van Doetank was de aanpak van overlast rond het Damiate college in de Boerhavewijk. Door de herinrichting van het schoolplein zijn verbeteringen in de veiligheid voor bewoners van de wijk en in de leefbaarheid van de omgeving doorgevoerd.


Tenslotte wordt een deel van het geld gebruikt om bestaande succesvolle activiteiten op het gebied van veiligheid en leefbaarheid financieel te ondersteunen.

Diana Bakboord, communicatieadviseur
bakboord@haarlem.nl
023-5115684

---- --