Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeente bouwt nieuwe skatebaan in Geleen

Sittard-Geleen, 7-7-2004 - Nog voor de start van de zomervakantie legt de gemeente Sittard-Geleen een nieuwe skatebaan aan op het Kolmaterrein aan de Borrekuilstraat in het stadsdeel Geleen. Daarmee wordt een lang verwachte wens van tal van jongeren gerealiseerd.

Tussen 2001 en 2003 hebben jongeren vele verzoeken ingediend om in stadsdeel Geleen een skatevoorziening aan te leggen. Op initiatief van de gemeente is overleg gevoerd met de jongeren over hun wensen ten aanzien van de locatie en inrichting van de voorziening. Daarnaast zijn met een geformeerde jeugdwerkgroep afspraken gemaakt over verantwoordelijkheden met betrekking tot beheer en onderhoud van de skatebaan.

Locatieonderzoek

Een aantal locaties die de jongeren hebben genoemd, zijn afgevallen omdat ze te dicht bij woonbebouwing liggen, niet centraal gelegen zijn of andere ontwikkelingen de aanleg van een skatevoorziening niet toelaten. In de directe omgeving van de Zeeheldenbuurt, waar het Kolmaterrein ligt, is een tekort aan speelvoorzieningen. Het Kolmaterrein is goed bereikbaar, er is parkeerruimte en het terrein ligt op voldoende afstand van de woningen. Bovendien is er draagvlak bij de bewoners en zelfs bereidheid van het buurtteam om betrokken te worden bij toezicht en handhaving op de voorziening. Dat alles maakt het Kolmaterrein de meest geschikte plek voor de skatebaan.

Frans Klinkersbaan

Vanaf 31 juli kan de skatebaan gebruikt worden. Na de zomervakantie vindt er een feestelijke opening plaats. De nieuwe skatevoorziening wordt bij de opening gedoopt tot de Frans Klinkersbaan. Frans Klinkers is als voorzitter van het buurtteam Zeehelden (onderdeel van wijkplatform Lindenheuvel) jaren geleden met het voorstel gekomen om op de locatie Borrekuil een skate- en speelvoorziening aan te leggen. Hij heeft een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming ervan. Uit piëteit na het overlijden van de heer Klinkers wordt zijn naam aan de skatebaan verbonden.