Gemeente Amsterdam

Turkse adviesraad ouderen Zeeburg vindt nieuw onderkomen 7 juli 2004 - Zeeburg
Stadsdeel Zeeburg heeft samen met de Turkse Adviesraad Ouderen Zeeburg (TYDM), het voormalige Gunes, een oplossing gevonden voor de huisvesting van deze groep. Per woensdag 7 juli kunnen de ouderen terecht in de 1e Atjehstraat 168. Tussen 11.00 en 12.00 uur overhandigt de wethouder Welzijn, Ilhan Tuna de sleutel van het pand aan de heer Tim Joosse, directeur van de stichting Maatschappelijke Dienstverlening en Samenlevingsopbouw (MDSO). Deze organisatie beheert het gebouw en coördineert de activiteiten in opdracht van stadsdeel Zeeburg.

Na de zomervakantie wordt een start gemaakt met diverse activiteiten, zoals lessen Nederlandse taal en voorlichtingsbijeenkomsten over zaken die van belang zijn voor zelfstandig wonende ouderen. De Informatie & Adviesmedewerkers van Zorg & Welzijn zullen regelmatig in het centrum actief zijn.

In de toekomst heeft stadsdeel Zeeburg plannen om op deze locatie een multifunctioneel ouderen centrum te realiseren. In het centrum zouden ouderen elkaar kunnen ontmoeten, meedoen aan verschillende culturele activiteiten, maar ook informatie en advies inwinnen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening. Wethouder Tuna; 'het is de bedoeling dat ouderen van uiteenlopende etniciteit in Zeeburg een laagdrempelige voorziening krijgen waar zij voor allerlei zaken terechtkunnen. Dit schept een hoop duidelijkheid en maakt het makkelijker voor de ouderen.' Het dagelijks bestuur neemt hierover in het najaar een besluit.

© Gemeente Amsterdam