Politie Limburg-Zuid

Jaarverslag 2003 politie Limburg-Zuid

Limburg-Zuid 07-07-2004 - Met genoegen bieden wij u hierbij het Jaarverslag 2003 van het regiokorps Limburg Zuid aan. Ondanks de Irak-crisis, de vogelpest, enkele grote invallen op de Vinkenslag, de beveiliging van een reeks Europese ministeriële conferenties en 23 grootschalige recherche-onderzoeken, zijn we er in 2003 in geslaagd onze prestaties verder te verbeteren. Vergeleken met het jaar daarvoor konden wederom meer zaken worden opgelost en meer verdachten worden aangehouden.

Menigmaal kwam er stoom en kokend water aan te pas om een zaak tot een goed eind te brengen. Om die reden hebben wij in 2003 nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de bijzondere situatie waarin Zuid-Limburg en haar politiekorps zich bevinden. Met 660.000 inwoners en 2.5 miljoen Belgische en Duitse buren, begint de regio steeds meer overeenkomsten te vertonen met een groot verstedelijkt gebied met alle problemen vandien. Op de Randstad na was de criminaliteitsdruk vorig jaar nergens hoger dan in Zuid-Limburg. Ons korps kwam dan ook regelmatig mensen tekort.

Jaarverslag 2003 politie Limburg-Zuid

Intussen heeft de landelijke politiek gehoor gegeven aan de noodkreten uit Limburg en heeft Limburg Zuid de status van Knelpuntenkorps gekregen. Dat betekent dat er creatief wordt meegedacht over een passende oplossing voor de personele vraagstukken van Limburg Zuid.

Ook 2004 wordt een turbulent jaar voor ons korps. Limburg Zuid zit middenin een herinrichtingsproces, dat geen werkplek ongemoeid laat. Daarnaast worden het teamconcept en het gedachtegoed over gemeenschappelijke veiligheidszorg
geïntroduceerd en moeten zaken als capaciteitsmanagement en de aangifte per telefoon en internet dit jaar hun beslag krijgen.

Door deze maatregelen verwachten we de kwaliteit van ons werk verder te kunnen verhogen. Over enkele maanden hopen wij u te kunnen zeggen dat we daar andermaal in geslaagd zijn.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u het jaarverslag aanvragen door middel van het invullen van onderstaand e-mailformulier. U krijgt het publieksjaarverslag dan zo spoedig mogelijk in de brievenbus.

Het jaarverslag is ook als download (2017 kB) beschikbaar in PDF-formaat. Klik hier om het verslag te openen.