Politie Limburg-Zuid

Verdachte beroving bejaarde aangehouden

Meerssen 07-07-2004 - Met de aanhouding op dinsdag 06 mei 2004 van een 24-jarige man zonder vaste woon / verblijfplaats, denkt de politie de beroving op maandag 23 februari dit jaar in een bejaarden / zorgcentrum aan het Gasthuisplantsoen in Meerssen te hebben opgelost.

Een 80-jarige bewoonster werd toen in haar kamer beroofd van een geldbedrag waarbij het slachtoffer ook gewond raakte. Het slachtoffer werd toen met ondermeer een gebroken arm naar het ziekenhuis overgebracht. De indringer wist met de buit te ontkomen. De aangehouden verdachte is ingesloten en heeft de beroving inmiddels bekend. De politie verdenkt de jongeman overigens van nog meerdere delicten in de afgelopen tijd. Zo verdenkt de politie hem ervan, nadat hij bij veelal oudere bewoners van had aangebeld, met een smoesje (bijvoorbeeld voor een glaasje water) de woning wist binnen te geraken en vervolgens geld en sieraden wist te stelen / buit te maken. De politie zet het onderzoek voort.

De politie controleerde de verdachte op dinsdag 06 juni 2004 ter hoogte van de Batterijstraat in Maastricht toen hij daar fietste. Daarbij bleek dat de verdachte gesignaleerd stond voor een nog openstaande boete (bij niet betaling een vervangende hechtenis van zeven dagen). De vervolgens aangehouden jongeman werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie kreeg vermoedens dat de verdachte mogelijk in aanmerking komt voor dergelijke delicten. Hij bekende al snel de beroving in februari dit jaar op de bejaarde vrouw in Meerssen. De politie stelt verder onderzoek in of de verdachte inderdaad meer op zijn kerfstok heeft. De verdachte gaf aan dat de buit geheel opging in zijn verslavingsvoorziening aan verdovende middelen. Hij wordt morgen voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht.