Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


07 juli 2004


Nunspeet - politie neemt balletjespistool in beslag


De politie heeft gisterenavond dankzij de doortastendheid van enkele fietsers een balletjespistool in beslag genomen van een 14-jarige Rotterdammer en stelt een onderzoek in naar de schutter die passerende fietsers bij de spoorwegovergang aan de Eperweg heeft beschoten. De politie kreeg rond 20.00 uur een telefonische melding, dat slachtoffers van de beschieting twee jongens hadden aangehouden en verzochten de komst van de politie. Een 58-jarige man uit Zaandam en zijn vrouw (leeftijd niet bekend) waren beschoten en de man werd net naast zijn oog geraakt, terwijl zijn vrouw een balletje in de zij kreeg. Men hield met enkele andere fietsers twee jongens aan die zich in de struiken ophielden. De 14-jarige bleek wel een balletjespistool te hebben, maar duidelijk werd, dat hij niet had geschoten. De moeder van de jongeman wilde absoluut niet dat haar zoon een dergelijk voorwerp had en deed afstand van het pistool. De schutter bleek de benen te hebben genomen en de politie stelt een onderzoek in.


Tevens wijst zij op het risico (veelal oogletsel) dat kan ontstaan door met dergelijke wapens te schieten en het feit, dat het strafbaar is om dergelijke imitatiewapens te bezitten. Onlangs werd een jongeman aangehouden die met een dergelijk wapen in de trein op het station in Zutphen reizigers de stuipen op het lijf had gejaagd. Ook toen bleek het om een balletjes-pistool te gaan.


Epe - inbraak auto.

In de nacht van dinsdag op woensdag (06/07-07), tijdstip onbekend, werd er ingebroken in een personenauto aan de Populierenlaan. De toegang werd verschaft door het vernielen van het portierslot. Ontvreemd werden een navigatiesysteem alsmede een attachékoffer, inhoudende oa een rijbewijs, creditcard en een onbekend geldbedrag. De politie adviseert om geen spullen van waarde in een auto achter te laten.


Heerde - verkeersongeval.

Op dinsdag (06-07), rond 16.15 uur, verliet een 69-jarige automobilist uit Marknesse de A-50 en verleende geen voorrang aan een 60-jarige automobilist uit Vaassen die op de Eperweg reed. De eerste auto belandde op zijn kant en de automobilist moest met behulp van de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Bestuurder en passagier hadden lichte verwon-dingen. Ivm aanhoudende schouderklachten werd de bestuurder voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht . Beide auto's liepen zware schade op.


Ermelo - verkeersongeval.

Op dinsdag (06-07), rond 09.30 uur, gooide een 18-jarige automobilist uit Ermelo op de Leuvenumseweg een leeg frisdrankblikje uit het autoraam en raakte daardoor de macht over het stuur kwijt. De auto kwam met de rechterwielen naast de rijbaan en na een flinke
stuurcorrectie eindigde de rit tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. Ivm lichte
verwondingen werd de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk.
Van de auto bleef weinig over......


Ermelo - kop-staartbotsing.

Op dinsdag (06-07), rond 11.00 uur, vond er op de A-28, thv de afslag Harderwijk/Ermelo,
een kop-staartbotsing plaats. Ivm wegwerkzaamheden was er filevorming ontstaan en een 62-jarige automobilist uit Lopik kon zijn auto op tijd tot stilstand brengen. De bestuurder van de volgende auto, een 64-jarige man uit Zwolle, was minder fortuinlijk en botste op zijn voorganger. De eerste personenauto tolde rond en kwam met de neus in de andere richting te staan, Beide bestuurders raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te resp. Hardewijk en Zwolle. Beide auto's moesten worden weggesleept.


Ermelo - verkeersongeval.

Op dinsdag (06-07), rond 15.30 uur, verleende een 39-jarige automobilist uit Putten op de kruising Irenelaan en Julianalaan geen voorrang aan een 25-jarige automobiliste uit Ermelo,
waardoor de auto van laatstgenoemde op zijn kant belandde. De vrouw kon zelfstandig de auto verlaten. Het 13-jarig zoontje van de automobilist uit Putten vloog door de auto en raakte de voorruit. De bestuurster en de jongen werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's moesten worden weggesleept.


Harderwijk - diefstal verhuisdozen met inhoud.
Een 29-jarige man uit Hierden is maandagavond (05-07) ernstig gedupeerd geraakt toen onbekenden zijn hele lading van een aanhangwagen wegnamen. De man stond tussen 21.00-21.15 uur, aan de Parallelweg en ging even een woning binnen.
Toen hij even later terug kwam bleken alle verhuisdozen te zijn meegenomen. Inhoud: naast huisraad zijn ook 17 miniatuurmodellen van telekranen met een aanzienlijke waarde alsmede zo'n 1500 CD's meegenomen. De politie zoekt eventuele getuigen van de diefstal.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 6052


---- --