Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 7 juli 2004

(

Noordwijkerhout - Auto te water na aanrijding

Een 41-jarige automobilist uit Lisse raakte op woensdag 7 juli rond 12.35 uur met zijn auto te water nadat hij op de Leidsevaart werd aangereden door een 24-jarige automobilist uit Zutphen. De uit een uitrit rijdende man uit Zutphen verleende hem geen voorrang. Omstanders zagen kans om de man uit Lisse en zijn 6-jarig dochterje op tijd uit de auto te bevrijden. Het bleef bij materiële schade, schrik en natte kleren.

Nieuwkoop/Alphen a/d Rijn/
Leiden/ Oegstgeest/ Katwijk - Politie houdt schennispleger aan
De politie heeft op dinsdag 6 juli rond 12.15 uur op de Koekoekstraat in Nieuwkoop een 32-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De man pleegde vanuit zijn auto schennis van de eerbaarheid door zijn geslachtsdeel aan meisjes en vrouwen te laten zien. Hij heeft inmiddels bekend dit vanaf vorige maand juni gedaan te hebben in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Leiden, Oegstgeest en Katwijk. Vanuit zijn auto sprak hij de meisjes en vrouwen aan en toonde zijn geslachtsdeel. Daarna vertrok hij. Uit het politie onderzoek is gebleken dat hij zijn grenzen de laatste tijd verlegde. De politie verdenkt de man dan ook van het plegen van ontuchtige handelingen. De politie doet daar verder onderzoek naar. De politie kwam de man op het spoor na een melding dat een 11-jarig meisje in Nieuwkoop was lastig gevallen door de man. Ook was de politie bekend met meerdere aangiften uit de andere gemeenten. De verdachte wordt vrijdag 9 juli bij justitie voorgeleid.


Ter Aar Auto sleept kinderen door water

De politie heeft woensdag 7 juli proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige man uit Ede. Deze reed met zijn auto over de Westkanaalweg. Boven op de auto was een paal vastgebonden met daaraan een touw en een zwemband. De auto reed heen en weer langs het kanaal en trok zo steeds een volgend kind voort dat aan de zwemband hing. De politie maakt een proces-verbaal op wegens gevaarlijk rijgedrag. Naast het feit dat dit natuurlijk gevaarlijk was voor de kinderen die zich voort lieten trekken, hinderde de auto ook het verkeer op de smalle weg waarop hij aan de linkerkant reed.


Zevenhuizen-Moerkapelle/ Snelheidscontroles
Nieuwerkerk a/d IJssel
Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 6 juli snelheidscontroles gehouden op de Swanlaweg, de Zuidplasweg en de Bredeweg in Zevenhuizen-Moerkapelle en op de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Op de Swanlaweg, waar je maximaal 80 km/uur mag rijden, reden 25 personen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 142 km/uur. Op de Zuidplasweg reden 98 bestuurders te hard. Hier was de hoogst gemeten snelheid 123 km/uur. Op de Bredeweg werden 23 snelheidsovertredingen geconstateerd waarvan de hoogste 103 km/uur was. Op de 1e Tochtweg reden 105 mensen harder dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 123 km/uur.
Ook op de Provinciale weg N456 in Gouda tussen 't Weegje en de A20 werd gecontroleerd. Hier reden 90 bestuurders te hard.

Ook de dag ervoor, maandag 5 juli, hield de politie in deze omgeving controles. In de bebouwde kom van Zevenhuizen, op de Burgemeester Klinkhamerweg waar maximaal 50 km/uur mag worden gereden, reden 68 mensen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur. Op de 1e Tochtweg reden 53 mensen harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur en op de N456 in Gouda tussen 't Weegje en de A20 reden 70 bestuurders te hard.

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden is donderdag 1 juli gestart met intensieve controles op deze wegen omdat een analyse uitgewezen heeft dat op dit traject veel ongelukken voorkomen.
De controles werden uitgevoerd met behulp van radarapparatuur. De snelheidsovertreders krijgen binnenkort de bekeuring in hun brievenbus. Voor degene die 142 km/uur reed, geldt dat de officier van justitie beslist of zijn rijbewijs ingevorderd wordt. Als bij een laserguncontrole met staandehouding een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur wordt geconstateerd, vordert de politie standaard het rijbewijs in.


Lekkerkerk/Krimpen a/d Lek - Snelheidscontrole
Dinsdagaochtend 6 juli hield de politie op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk en de Breekade in Krimpen aan de Lek een snelheidscontrole. Gemeten werd met de lasergun. Eén weggebruiker overschreed de maximumsnelheid van 60 km/h met 17 kilometer. De overtreder ontving een bekeuring.

Lekkerkerk - Jongeren beboet
Tien jongeren uit voornamelijk Lekkerkerk zijn op dinsdagmiddag 6 juli door de politie beboet omdat ze zich bevonden op verboden terrein. De jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 22 jaar voetbalden op het schoolplein van een basisschool aan de Lorentzweg. De jongeren was al eerder aangezegd daar niet te mogen zijn.

------------------------------------einde berichten----------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --