Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 14-07-2004

ACHTTIEN OPGEVOERDE BROMFIETSEN BIJ VERKEERSCONTROLE

s-Hertogenbosch
Woensdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op Treurenburg in s-Hertogenbosch achttien bestuurders van opgevoerde bromfietsen bekeurd. Verder kregen 43 automobilisten een proces verbaal voor overtreding van de maximum snelheid.

FIETSER KEEK TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch
Dinsdagmiddag is een 47-jarige fietser uit s-Hertogenbosch op de Fleringen in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen dat de man zeer slingerend reed en bijna de hele wegbreedte nodig had. Het overige verkeer moest uitwijken voor de manoeuvres van de man. Hij bleek volgens zijn verklaring elf halve liter blikken bier naar binnen te hebben geslagen. De man was niet meer in staat de ademanalyse uit te voeren. Proces-verbaal is opgemaakt.

MAN MISHANDELT VROUW

s-Hertogenbosch
Dinsdagavond is in zijn woning in de wijk Maaspoort in s-Hertogenbosch een 44-jarige man aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw. De man wordt ervan verdacht na een woordenwisseling zijn vrouw hardhandig op de grond te hebben gegooid. De vrouw liep daarbij een aantal pijnlijke plekken op. De man is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTE AUTO INBRAAK AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Dinsdagmorgen heeft de politie een 15-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voorbetrokkenheid bij een auto-inbraak. De jongen meldde zich op verzoek van de politie op het bureau. Hij wordt ervan verdacht op dinsdag 13 april jl. op de Helftheuvelpassage in zijn woonplaats te hebben ingebroken in een personenauto en o.a. een laptop te hebben ontvreemd. Hij is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

POLITIE LANGE TIJD IN TOUW MET PROBLEEMKIND

Nieuwkuijk De politie is dinsdagavond en een gedeelte van de nacht in touw geweest met een 13-jarig probleemkind uit Nieuwkuijk. De politie kreeg gisteren in de vooravond een melding dat het meisje haar moeder aanviel en spullen door het huis gooide. Die politie is sinds medio juni diverse keren op het adres geweest in verband met mishandelingen en bedreigingen van de dochter in de richting van de moeder. Agenten zijn de hele avond en een deel van de nacht druk geweest met het onderbrengen van het meisje bij de hulpverlening. E.e.a. tevergeefs. Het meisje is in overleg met de moeder tijdelijk ingesloten in een politiecel. De politie heeft na de eerste melding medio juni Bureau Jeugdzorg in s-Hertogenbosch ingeschakeld, die tot op heden nog geen passende oplossing heeft kunnen vinden. De Raad voor de Kinderbescherming in s-Hertogenbosch pakt de zaak vandaag op.

VERKEERSCONTROLE

Berlicum/Den Dungen/Sint Michielsgestel
Dinsdagavond zijn er bij verkeerscontroles op diverse locaties in Berlicum, Den Dungen en Sint Michielsgestel in het totaal 69 overtredingen geconstateerd. De meeste bekeuringen vielen voor het niet dragen van de autogordel (55x), verder ging het o.a. om opgevoerde bromfietsen, rijden zonder helm, rijden door rood en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

MAN MET HOGE NOOD VEROORZAAKT AANRIJDING OP RIJKSWEG

Vught Dinsdagavond laat heeft een 62-jarige automobilist met hoge nood uit Eindhoven op de rijksweg A2 in Vught een aanrijding veroorzaakt. Zijn 49-jarige vriendin raakte lichtgewond. De man moest zo nodig urineren dat hij zijn auto met vriendin op de rechterrijstrook tot stilstand bracht en uitstapte. In de berm van de rijksweg deed hij zijn behoefte, plotseling hoorde hij een harde klap. De auto van een 41-jarige man uit Gorinchem was achterop zijn stilstaande auto gereden. De auto van de Eindhovenaar belandde door de klap op de linkerrijstrook. De vrouw kreeg na de aanrijding ademnood en is per ambulance voor controle overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Veghel
Een 44-jarige Veghelse automobiliste is woensdagochtend gewond geraakt bij een auto-ongeluk op de kruising Rembrandtlaan, Dr. Schaepmanlaan, Stadhuisplein in haar woonplaats. De vrouw stond voor het stoplicht op het stadhuisplein te wachten. Een 50-jarige automobilist uit Boekel naderde haar van achteren. Hij werd door het schijnsel van de zon verward en meende dat het stoplicht op groen sprong. De Boekelse automobilist botste op de achterzijde van de auto van het slachtoffer. Ze klaagde over pijn in haar nek en is voor verder onderzoek door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel Een 45-jarige automobilist uit Enschede is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Middegaal in Veghel. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

NEPWAPENS IN WONING

Heesch
In de woning van een 42-jarige inwoner van Heesch heeft de politie woensdagmorgen een aantal nepwapens aangetroffen. De verdachte is aangehouden. Het betrof een nep mitrailleur, een nep handvuurwapen. Beide voor afdreiging geschikt. Verder trof de politie, wit poeder, vermoedelijk drugs, wurgstokjes en munitie aan. De verdachte is ingesloten.

VERKEERSCONTROLES

Geffen
De politie heeft dinsdag gecontroleerd op de N59 en de Papendijk bij Geffen op het volgen van de aldaar verplichte rijrichtingen. 14 bestuurders werden bekeurd voor het niet volgen van de juiste rijrichting. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden door roodlicht.

MEISJES AANGEHOUDEN VOOR BEKLADDING

Oss
De politie heeft dinsdagmiddag twee Osse meisjes, 12 en 13 jaar oud, aangehouden op de Cereslaan in hun woonplaats. Agenten zagen dat ze met een stift op een pilaar aan het schrijven waren. Daarop werden ze aangehouden. Beiden worden voor de strafafhandeling doorgestuurd naar Buro Halt.

FIETSER RAAKT GEWOND

Nistelrode
Een 16-jarige fietser uit Nistelrode is dinsdagavond gewond geraakt op het Laar in Nistelrode. Het slachtoffer was met zijn fiets aan de brommer, bestuurd door een 16-jarige plaatsgenoot, gaan hangen. Het spatbord van de fiets sloeg echter om en daardoor kwam de fietser ten val. Hij liep diverse kneuzingen en een wond aan zijn voorhoofd op.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN HENNEPKWEKERIJ

Oss
De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Colijnstraat in Oss. Hij had daar zojuist de ruit van de voordeur van de woning van zijn 33-jarige vrouw vernield. Toen de man door agenten over werd gebracht naar het politiebureau, beledigde hij hen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. In de woning van de vrouw trof de politie een hennepkwekerij op zolder aan met 190 planten. De vrouw is daarvoor als verdachte gehoord. De planten en lampen zijn inbeslaggenomen.

OVERVAL

Oss
Twee mannen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een overval gepleegd op een eetgelegenheid aan de Berghemseweg in Oss. Ze bedreigden de medewerkster en namen een onbekend geldbedrag uit de kassa weg. Ze zijn weggereden in een klaarstaande auto. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden bij het team in Oss via 0900-8844.

MAN RIJDT ONDER INVLOED ZONDER RIJBEWIJS MET GESTOLEN AUTO

Oss
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Burchtplein in Oss. De man bleek te rijden onder invloed. Controle wees verder uit dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Tevens bleek de auto waarin hij reed gestolen te zijn. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Oss De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige Ossenaar aangehouden op de Torenstraat in zijn woonplaats. De politie had een melding gekregen van geluidsoverlast. Toen de man zijn radio weigerde zachter te zetten, wilden de agenten hem een bekeuring geven. Daarop beledigde hij de agenten. Hij is aangehouden en later die nacht met twee processen-verbaal, één voor belediging en één voor geluidsoverlast, huiswaarts gestuurd.

ZES AANHOUDINGEN ONGEREGELDHEDEN OSS

Oss - Woensdagochtend zijn wederom drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden die uitbraken na de voetbalwedstrijd Portugal-Nederland.Een 18- en een 19-jarige man werden in hun woning in Oss aangehouden. Een 21-jarige Ossenaar meldde zich op verzoek van de politie op het politiebureau, waar hij vervolgens is aangehouden. Veel getuigen hebben zich reeds gemeld bij de politie. De politie Maasland verzoekt mensen die mogelijk iets kunnen vertellen met betrekking tot de ongeregeldheden en nog niet met haar hebben gesproken, zich alsnog te melden. Meerdere aanhoudingen volgen.

MAN GEWOND BIJ BRAND

Mill
Een 41-jarige inwoner van Mill is dinsdagavond gewond geraakt bij een brand in de garage van zijn woning aan de Hoogveldseweg in Mill. Rond 20.40 kreeg de politie een melding van een brand, waarbij een grote knal te horen was geweest. Zowel brandweer, ambulance als politie waren snel ter plaatse. De brand is vermoedelijk ontstaan door gebruik van een vluchtige stof. Het slachtoffer is met brandwonden over zijn hele lichaam overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De brand was snel geblust.

VERKEERSCONTROLES

Boxmeer/Cuijk De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. Op de Beugensweg erden 32 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de Maasboulevard werd een automobilist betrapt die te hard reed. Hij reed 112 km/u terwijl 80 km/u was toegestaan.

JONGEN VERDACHT VAN BETROKKENHEID DODELIJKE STEEKPARTIJ

Cuijk
De politie heeft woensdagmorgen een 16-jarige jongen uit Cuijk aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij op de camping De Messenmaker in Sint Agatha op 5 mei j.l. Daarbij werd de 43-jarige campingbeheerder dodelijk geraakt.

De verdachte is in zijn ouderlijke woning aangehouden en daar heeft de politie onder leiding van de Rechter Commissaris een huiszoeking verricht. De verdachte die vanmorgen is aangehouden is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. Inmiddels beschikt het rechercheteam dat de dodelijke steekpartij onderzoekt over een DNA-profiel van de dader.
De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de goederen die bij inbraken vanaf de camping verdwenen zijn. Het gaat om een skelter van het merk Berg, type Super en een elektromotor merk Electro Racer. Verder zoekt de politie naar informatie over twee opblaasbare banden (waterkussens) die achter een boot gehangen kunnen worden. Eén van het merk Straight Line, type Hot Seat en één van het merk Jobe, type Trasher. De goederen zijn ontvreemd tussen 18 april 2004 en 6 mei 2004. De politie vraagt iedereen die iets meer weet over deze gestolen goederen, contact op te nemen met het onderzoeksteam in Cuijk, via 0900-8844.