Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 7 juli

Alkmaar 07-07-2004 - 16.00 uur

Fietser gewond

Limmen, dinsdag 6 juli 2004.

Een 73-jarige vrouw uit Limmen is met haar fiets gevallen op de kruising Schoollaan/Zuidkerkenlaan/Zuideinderweg rond 16.30 uur. De vrouw zag een bekende, zwaaide ernaar en zag vervolgens een van rechts aankomende auto over het hoofd. Door flink te remmen klapte het stuur dubbel en kwam ze te vallen. Zij is met een polsbreuk en geschaafde knie naar het MCA gebracht.

Verkeerscontrole

Castricum, dinsdag 6 juli 2004.

Op de Zeeweg heeft een verkeerscontrole plaats gevonden tussen 15.30 en 16.30 uur. Daarbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, een voor het niet dragen van een valhelm en vijf voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Kind sluit zich op in auto

Alkmaar, dinsdag 6 juli 2004.

Een 14 maanden oud kind heeft zich rond 17.30 uur op de Emmastraat in een onbewaakt moment opgesloten in de auto. Het kind heeft, spelenderwijs met de sleutels die binnen handbereik lagen, alle deuren van de auto gesloten. De poging van de vader om een ruitje in te slaan mislukte omdat het veiligheidsglas betreft. Uiteindelijk heeft een bergingsbedrijf het kind kunnen bevrijden door een van de deuren te openen.

Huiselijk geweld

Alkmaar, dinsdag 6 juli 2004.

Een 26-jarige inwoner uit Alkmaar is rond 20.30 uur aangehouden in een woning aan de Percivalstraat. De man had zijn vriendin mishandeld. Ze liep daarbij blauwe plekken en een bijtwond op. De man is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de rechter.

Vrouw opgelicht

Heiloo, woensdag 7 juli 2004.

Een 78-jarige inwoonster uit Heiloo is vanochtend rond 11.45 uur door een man opgelicht. De man kwam in een blauwe VW Polo bij haar aan de deur en legitimeerde zich als politieagent. Hij heeft haar met een smoes kunnen bewegen om bij hem in de auto te stappen. Een oplettende buurman zag de vrouw echter bij een vreemde in de auto gaan en heeft daarop de politie ingelicht. Ondertussen heeft de vrouw een geldbedrag van haar bankrekening gehaald in opdracht van de man. Het geld moest ze aan hem afstaan. Daarna is zij weer thuis afgezet. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld.