Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 7 juli

Den Helder 07-07-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden met alarmpistool

Den Helder, dinsdag 6 juli 2004.

Rond 16.00 uur is een 68-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Middenweg. De man had kort daarvoor zonder enige aanleiding tegen een kinderwagen aan geschopt. Het kind dat in de kinderwagen zat heeft daarbij geen letsel op gelopen. De geschrokken moeder heeft de man nog gevraagd waarom hij dit deed, maar de man liep door zonder te antwoorden. De man kon even later worden aangehouden door agenten op de fiets. Op het politiebureau bleek de man een alarmpistool bij zich te dragen. Hij heeft hiervan afstand gedaan. De man krijgt een proces-verbaal. Over de schop verklaarde de man dat hij zich er niet van bewust was geweest dat hij een kinderwagen had geschopt.

Dubbele bekeuring

Den Helder, dinsdag 6 juli 2004.

Een 20-jarige automobilist uit Den Helder krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het niet handsfree bellen met een mobiele telefoon. Hij werd staande gehouden op de Marsdiepstraat rond 19.50 uur.

Drankrijder aangehouden

De Cocksdorp, woensdag 7 juli 2004.

Op de Stengweg is een 29-jarige drankrijder uit Sneek aangehouden rond
01.15 uur. Hij bleek 525 ug/l te blazen. De man had geen rijbewijs meer vanwege eerdere veroordelingen voor het rijden met drank op. Hij krijgt een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en voor het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast krijgt hij een proces-verbaal voor zijn drankgebruik onder het rijden.

Auto in brand gestoken

Den Helder, woensdag 7 juli 2004.

Op de Fresiastraat is rond 01.30 uur een auto afgebrand. Het vermoeden bestaat dat de auto in brand is gestoken. Er lagen verscheidene lege flessen uiterst brandbare vloeistof naast.