Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 7 juli

Hoorn 07-07-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole zonder bekeuringen

Enkhuizen, dinsdag 6 juli 2004.

Op het Onder Zeil en de Kavelsloot is een snelheidscontrole gehouden tussen 17.30 en 17.45 uur. De maximumsnelheid bedraagt daar 30 km/u. Alle passerende voertuigen hebben zich aan deze snelheid gehouden. Er zijn daarom geen bekeuringen uitgeschreven.

Bloedproef na jointje roken en autorijden

Enkhuizen, dinsdag 6 juli 2004.

Een 20-jarige automobilist uit Bovenkarspel heeft een bloedproef ondergaan nadat hij met een joint op heeft gereden. Hij werd staande gehouden op de Noorderweg rond 21.30 uur. De man verklaarde dat hij een jointje had gerookt in een coffeeshop en daarna was gaan rijden. Als uit de bloedproef blijkt dat er verdovende middelen in zijn bloed zitten dan is hij alsnog strafbaar. Vooralsnog zal de uitslag moeten worden afgewacht. Rijden onder invloed, of het nu om alcohol of drugs gaat, is niet toegestaan.

Dronken bromfietser veroorzaakt aanrijding

Venhuizen, woensdag 7 juli 2004.

Een 34-jarige dronken bromfietser uit Hem heeft een aanrijding veroorzaakt op de Blokdijk met een andere bromfietster rond 00.10 uur. De man hield niet voldoende rechts op het fietspad en reed bovendien zonder verlichting. Hij verklaarde de hem tegemoetkomende bromfietster niet te hebben opgemerkt. Het slachtoffer betreft een 17-jarige inwoonster uit Zwaag. Zij heeft door de val nekletsel opgelopen en is vervoerd naar het Westfries Gasthuis. De man bleek 490 ug/l te blazen, dat is ruim tweemaal meer dan wat is toegestaan: 220 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.