MCS/TOMTOM


TomTom routeplanners zijn wèl effectief

Consumentenbond concludeert: online routeplanners niet effectief; navigatiesystemen van TomTom als beste getest door onafhankelijke tijdschriften

Amsterdam, 7 juli 2004 - Gisteren heeft de Consumentenbond de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar 13 routeplanners op het Internet. De algemene conclusie is dat deze online routeplanners weinig effectief zijn. Uit onafhankelijke tests in diverse Nederlandse en buitenlandse computertijdschriften blijkt dat de geavanceerde navigatiesystemen van TomTom voor gebruik in de auto, zoals TomTom Navigator en TomTom GO, wèl doen wat zij beloven. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en ontworpen om je stressvrij en met accurate route-informatie én kaarten van A naar B te navigeren. De Consumentenbond zelf gaf TomTom Navigator in mei van dit jaar nog het predikaat 'Goed'.

De persoonlijke navigatiesystemen van TomTom zijn de afgelopen jaren diverse keren positief beoordeeld door redacteuren van verschillende tijdschriften. Ook deze maand heeft TomTom diverse awards in de wacht gesleept, waaronder: PCM 'Beste Keuze'(juli 2004), Computer Magazine 'Best Product' (juli 2004), ComputerIdee 'Aanrader!' (juli 2004) en PC Magazine 'Keuze van de Redactie' (juli 2004).

De motivaties van de betreffende auteurs maken duidelijk waarom de navigatiesystemen van TomTom de voorkeur genieten: 'Wanneer we een afgesloten winkelstraat willen indraaien, merkt het systeem net op tijd dat we verkeerd zitten en geeft een alternatieve route aan. Wanneer we aanduiden dat ook die route geblokkeerd is, worden we feilloos omgeleid en via een andere, correcte weg naar onze bestemming gevoerd.' - test van TomTom Navigator 3.01 voor Pocket PC, PC Magazine nr. 7/8 2004.

'Tijdens het rijden kunnen we allerlei wetenswaardigheden aflezen zoals de geschatte aankomsttijden, het aantal kilometers nog te gaan, de naam van de volgende weg en de autosnelheid.' - test van TomTom Navigator 3 voor Pocket PC, ComputerIdee 15/2004.

'Gaat er tijdens het navigeren iets mis, dan berekent de software snel een nieuwe route. Aanwijzingen worden duidelijk uitgesproken en er zijn diverse alternatieve stembestanden beschikbaar. De aanwijzingen klinken bovendien logisch genoeg om zonder op het scherm te kijken te navigeren.' - test van TomTom Navigator 3, PCM, juli 2004.

'TomTom's interface is veruit de beste van alle geteste pakketten, met grote knoppen en dito toetsenbord. Tijdens het invoeren van bestemmingen onthoudt TomTom recent bezochte steden en straten, dat scheelt opnieuw intikken.' - test van TomTom Navigator 3 voor Pocket PC en Palm, Computer Magazine, juli 2004.

Uitgebreide informatie over de navigatieoplossingen van TomTom is te vinden op www.tomtom.nl.
Het onderzoek van de consumentenbond is te vinden op: http://www.consumentenbond.nl/nieuws/nieuws/499132?ticket=nietlid&tick et=nietlid.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van producten voor handheld computers. TomTom biedt mobiele gebruikers een brede reeks aan reizen gerelateerde software, waaronder persoonlijke navigatiesystemen, reisgidsen en woordenboeken. TomTom BV (voorheen Palmtop Software) is in 1991 opgericht in Nederland en heeft vestigingen in Amsterdam, Londen en Boston. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. TomTom is door Intermediair verkozen tot meest innovatieve ICT-bedrijf van 2003. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.