Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 07-07-2004

Fietsendief gepakt
ASSEN De politie heeft dinsdagavond een fietsendiefstal kunnen voorkomen. Er kwam een melding bij de politie binnen dat een man bezig was een fiets te stelen. De 26-jarige Assenaar is daarop aangehouden. De eigenaar van de fiets heeft nog geen aangifte van diefstal gedaan. De politie vraagt om dat wel te doen, zodat ook de fiets aan de eigenaar terug gegeven kan worden. Ook zondag is in deze omgeving een fietsendiefstal gepleegd.

MEPPEL Ook een 14-jarige jongen uit Balkbrug liep tegen de lamp. Hij stal maandagmiddag een herenfiets, die niet op slot stond, bij het station in Meppel. Op vragen van zijn docent bekende de jongen de diefstal. De zaak zal via Halt worden afgehandeld.

Assistentie na ongeval
ZUIDWOLDE Op de Oosterweg is woensdagmiddag een 20-jarige man uit Hoogeveen uit de bocht gevlogen. Net na het viaduct over de N48 raakte de auto in de slip, klapte op een boom en vloog in brand. De man werd uit de auto geslingerd. Hij kwam enkele meters verderop in de berm terecht. Per ambulance is de jongeman, met nog onbekend letsel, naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

HOOGEVEEN Een 17-jarige bromfietster uit Hoogeveen verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Rheeze. Het gevolg een aanrijding, waarbij de Hoogeveense schaafwonden en kneuzingen op liep. De vrouw reed op haar bromfiets over de Julianastraat in de richting van de Grote Kerkstraat. Bij de kruising gaf zijn geen voorrang aan de auto. Per ambulance is ze naar het ziekenhuis Bethesda gebracht.

ZEIJEN een 30-jarige vrouw werd woensdagmorgen geholpen door de politie, nadat zij met haar auto in de sloot belande. De vrouw is voor controle overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Zij reed over de Peesterweg en haalde een auto in, maar kwam in de problemen doordat er een tegenligger aankwam. De auto raakte in de slip, kwam tegen een boom in de linkerberm en schoot vervolgens in de sloot in de rechterberm. Later op de dag is nog een ongeval op dezelfde plaats gebeurd. Een 27-jarige vrouw uit Een raakte in de slip. En kwam tegen een boom terecht.

Gordelcontrole door politie
ZUIDWOLDE - In de gemeente de Wolden op de Ommerweg en de Hoofdstraat zijn automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. Tien automobilisten hebben een bon gekregen, omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. Ook kreeg een automobilist een proces-verbaal

VW Kever gestolen
BEILEN De politie heeft dinsdagmiddag een aangifte opgenomen van diefstal van een auto. De groene VW Kever van een 24-jarige man uit Denekamp werd maandag tussen 00.00 uur en 14.00 uur gestolen uit de Middenstraat.

Papagaai gestolen
HOOGEVEEN Een bewoner van de Zuidwoldigerweg mist zijn papagaai. De 42-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal. De papagaai, een blauw/gele ara werd dinsdagavond uit de woning ontvreemd. De papagaai is zon 1500,- waard.

Autoradios ontvreemd
EMMEN Woensdag hebben meerdere mensen aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Zes keer werd er een radio/CD speler meegenomen. De autos stonden geparkeerd in de Willem Grolstraat, Paus Johannesstraat en in de Barnar. Uit een auto, die geparkeerd stond in De Bargies, werd een notebook meegenomen. De inbraak is gebeurd tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagmorgen halfacht

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl