Politie Amsterdam-Amstelland

Gewelddadige woningoverval in Amsterdam

Compositietekening dader en foto van de omgeving

Amsterdam - Maandag 31 mei 2004 heeft er een gewelddadige overval plaatsgevonden op een 51-jarige man in zijn woning aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Overval/gijzeling Omgevingsfoto van de plaats van de overval Die maandag gaat de jongere vriend het huis van de 51-jarige man schilderen. Hij roept de man om meubels te verplaatsen. De man loopt de woonkamer binnen en dan gebeurt er iets onvoorstelbaars. De vermeende vriend slaat de man meerdere keren met een stuk hout op zijn hoofd en lichaam, tot hij bijna bewusteloos op de grond ligt. Het slachtoffer wordt met tape vastgebonden en bijna drie dagen gegijzeld. Hij is door de vriend en een tweede dader in elkaar geslagen en met de dood bedreigd. De daders pinden geld met de pasjes van het slachtoffer. Dit pasje is nog steeds zoek. Verder is er ook een laptop verdwenen en een bijzondere ring. Het is een platina ring met een ovale klassiek gezette zwarte diamant. De ring is zo bijzonder, dat iedere juwelier hem zal herkennen als zeer waardevol. Woensdag 2 juni verlieten de daders pas het huis en kon het slachtoffer zich bevrijden en de politie waarschuwen.

Signalement daders Directe omgeving van de plaats van de overval Dader 1 (foto van jongere vriend): Het slachtoffer kende hem al langer. Hij heeft hem in het homocircuit ontmoet en later een tijdje in zijn huis gehad. De naam van de dader is Viorel en hij zou uit Roemenië komen. Of dit echt ze is, is onbekend. De dader is 22 jaar;
1.82 mtr lang; slank postuur; grijs/blauwe ogen; stijl halflang bruin haar met veel blonde accenten.
Dader 2: Man met getinte huidskleur, circa 23 jaar; stevig postuur met een buikje; kort donker, nagenoeg zwart haar en bruine ogen. Wat opviel was dat deze man erg veel rookte.

De politie vraagt Compositietekening dader

* Wie herkent de daders aan de hand van de getoonde fotos en de gegeven signalementen, mogelijk in combinatie met de naam Viorel?
* Wie heeft mogelijk de meegenomen ring te koop aangeboden gekregen door één van de daders of weet u wie de ring momenteel in zijn bezit heeft?

Uw tip

Politieregio Amsterdam-Amstelland 020-559 23 00 Meld Misdaad Anoniem 0800-7000