TEMPO-TEAM
http://www.tempo-team.nl


EU-Flex van Tempo-Team kan concurreren met cowboys uit de markt

Diemen, 6 juli 2004
Stel: een bedrijf heeft in korte tijd 80 productiemedewerkers nodig om mobiele telefoons gebruiksklaar te maken en in te pakken. Op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn die nauwelijks te vinden. Terwijl er in andere Europese landen genoeg gemotiveerde mensen werkloos rondlopen die hier graag aan de slag willen. EU-Flex bemiddelt Poolse, Portugese en sinds kort ook Finse flexwerkers. Senior manager Francien Boer vertelt wat de toegevoegde waarde is van deze inkoopmogelijkheid.

14)'Het is niet anders, maar feit is dat Nederlandse flexwerkers nauwelijks meer warmlopen voor productiewerk', constateert Francien Boer, senior manager van EU-Flex. 'En als ze er wel aan beginnen, is de kans aanwezig dat ze er bij gebrek aan motivatie snel mee stoppen. Ook voor specialistische logistieke functies vind je in de huidige arbeidsmarkt moeilijk flexwerkers. Geschikte kandidaten werken bijna allemaal in vaste dienst en melden zich dus niet bij een uitzendbureau.'En veel laaggeschoolde werklozen blijven steken in WW of bijstand vanwege een gebrek aan motivatie voor zwaar en onaangenaam werk.

Mentaliteit
Steeds meer bedrijven kiezen voor medewerkers uit bijvoorbeeld Polen, misschien wel de populairste leverancier van arbeidskrachten aan ons land. 'Polen zijn niet goedkoper, maar van hun mentaliteit kunnen wij nog veel leren', aldus één van de klanten van EU-Flex. 'Tegenwoordig is Nederland ook in trek bij Finnen', vervolgt Francien. 'In Finland is de werkloosheid niet extreem hoog, maar veel Finnen willen dolgraag de lange donkere dagen in eigen land ontvluchten. Zo doen ze meteen ervaring op in het buitenland, waarmee ze - zo blijkt - hun kansen op de arbeidsmarkt in eigen land vergroten.'

Zekerheid
Klanten willen snel en tegen een aantrekkelijk tarief gemotiveerde flexwerkers in huis. 'EU-Flex regelt dat', zegt Francien. EU-Flex faciliteert de komst en het verblijf van buitenlandse flexwerkers in Nederland. Er zijn op dit moment veel 'cowboys' op de markt die op professionaliteit en zekerheid moeten inleveren. En na de verscherpte regelgeving die grote loonverschillen tegengaat, wordt er geen concurrentie meer gevoerd op loon maar wel op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daar ligt de kracht van EU-Flex. Tempo-Team is een van de grootste spelers in de markt waardoor klanten verzekerd zijn van professionaliteit en zekerheid.

Noot voor de redactie,