Gemeente Twenterand


Eerste steenlegging Kindercentrum en Dierenkliniek

Burgemeester Helmer Koetje heeft op woensdag 7 juli de eerste steen gelegd voor de bouw van Kindercentrum Triangel. Ook is de eerste steen voor de Dierenkliniek van dierenarts Hermens gelegd. Dit is gebeurd op symbolische wijze door zijn zoontje. Tevens werd stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de gemeentelijke sportzaal. Het Kindercentrum, de Dierenkliniek en de Sportzaal zijn onderdeel van het gezamenlijke KDS-project Weemelanden van Stichting Triangel, dierenarts Hermens en de gemeente Twenterand.

Het KDS omvat circa 2.000 m2 en wordt gebouwd aan de Koningsweg in Vriezenveen. Dierenkliniek Hermens hoopt in september van dit jaar zijn deuren van het KDS-Weemelanden als eerste te openen, gevolgd door Kindercentrum Triangel in december 2004. Als laatste zal de sportzaal zijn deuren openen in het voorjaar van 2005.
Door de realisatie van het gebouw gaat een grote wens van de drie partijen in vervulling.

Architect Te Kiefte heeft het ontwerp getekend en de bouw wordt uitgevoerd door de bouwbedrijven Webbink en Fokke uit Vriezenveen. P + H Timmerhuis verzorgt de infrastructuur.