Gemeente Groningen

woensdag 7 juli:
Groninger leerlingenvervoer naar wens

B&W van Groningen hebben dinsdag het jaarverslag Leerlingenvervoer 2003 Vernieuwd Vervoer vastgesteld. In het jaar 2003 zijn er minder kinderen vervoerd met het aangepast vervoer (taxi-busje) dan in de voorgaande jaren. De belangrijkste reden hiervoor is dat er minder kinderen stonden ingeschreven bij de belangrijkste doelgroep van het leerlingenvervoer: het speciaal onderwijs.
Uit het jaarverslag blijkt dat in 2003 in totaal 661 leerlingen gebruikt maakten van het leerlingenvervoer, 476 hiervan reisden met het aangepast vervoer. In 2002 werden 737 leerlingen vervoerd, waarvan 511 met het aangepast vervoer.
Na een Europese aanbesteding werd op 22 april 2003 het leerlingenvervoer in Groningen gegund aan een nieuwe vervoerder: Connexxion. De nieuwe vervoerder heeft vervolgens voor het leerlingenvervoer een vestiging in Groningen geopend, een coördinatiepunt ingesteld, nieuwe busjes aangeschaft en nieuwe chauffeurs aangesteld.
De overgang naar de nieuwe vervoerder en de uitvoering van het taxivervoer verliep naar wens. Ook de Cliëntenraad Leerlingenvervoer heeft hierover haar tevredenheid geuit.