Provincie Friesland


---

PERSUITNODIGING

Datum: 5 juli 2004

Onderstaande uitnodiging voor een informatieavond is vorige week verzonden naar ruim 350 huisadressen van betrokkenen bij de ATF-brand. Ook is er een advertentie met dezelfde oproep voor belanghebbenden en belangstellen geplaatst. De pers is natuurlijk ook welkom.

De Provinsje Fryslân heeft in januari van dit jaar besloten om een inventarisatie uit te voeren van de onderzoeken die zijn gedaan naar de gevolgen van ATF-brand (mei 2000) te Drachten. Wij hebben u hierover al eerder bericht.

Die inventarisatie is nu afgerond, dankzij de samenwerking met diverse partijen. Tijdens een informatieavond willen wij u graag informeren over het resultaat.

De informatieavond vindt plaats op woensdag 7 juli aanstaande in Hotel Vreewijk, Folgeren 14 te Drachten en duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:


- Opening door dhr. J. Jepma, extern gespreksleider
- Welkom en inleiding door dhr. T. Baas, gedeputeerde Provinsje Fryslân Over de aanleiding, het doel, de projectorganisatie en de gevolgde werkwijze
- Een inhoudelijke toelichting op de rapportage, door dhr. F. Duijm, milieuarts GGD, Groningen, Fryslân en Drenthe Wat is onderzocht en wat zijn de resultaten

- Gelegenheid tot het stellen van informatieve vragen

Pauze


- Hoe nu verder? Wat gaat de provincie doen? Een toelichting door dhr. T. Baas
- Wat gaat er gebeuren, wanneer, hoe, waar en wat betekent dat voor individuele belanghebbenden? Een toelichting door dhr. J. Bleeker, Hoofd afdeling algemene gezondheidszorg GGD Fryslân
- Gelegenheid tot het stellen van vragen

- Afronding door dhr. T. Baas.

Belangstellenden kunnen na afloop een exemplaar van het rapport meenemen en/of een exemplaar van de samenvatting. Via de website van de provincie (www.fryslan.nl/atf) kunt u het rapport vanaf 8 juli 2004 downloaden. Ook vindt u hier alle verdere relevante informatie.

N 35


---- --