Politie Friesland

Politieberichten van 6/7 (13.00 uur) t/m 07/07 (07.00 uur)

Fryslân 07-07-2004 - Voor nadere informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met bureau Communicatie tussen 07.00 - 15.00 uur

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 13.00 uur werd in een supermarkt aan de Schrans een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had twee blikken haring weggenomen. Tevens gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Afgehandeld via Kort-Om.

Grou: eenzijdige aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 13.05 uur reed een 12-jarige jongen uit Grou op zijn fiets over de Miniawier. Aan zijn stuur had hij een fietstas hangen. Op een gegeven moment raakt de tas in het voorwiel, waardoor hij ten val kwam. Viel met zijn hoofd op de straat en was slecht
aanspreekbaar. Per ambulance is hij overgebracht naar MCL Zuid te Leeuwarden.

Leeuwarden: diefstal snorfiets
Dinsdag tussen 01.30 uur en 05.30 uur werd de snorfiets van een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden gestolen. Betreft een Vespa grillo kleur: blauw en voorzien van het verzekeringsplaatje ZXN-522. De snorfiets werd weggenomen uit een tuin bij een woning aan de Leliestraat.

Schiermonnikoog: zakkenrollerij
Dinsdag tussen 10.00 uur en 10.30 uur werd door een 38-jarige inwoner van Thalwiel aangifte gedaan, dat toen hij winkelde in een supermarkt aan de Middenstreek zijn gsm uit zijn broekzak werd gestolen.

Buitenpost: radardetector in beslag genomen
Dinsdag omstreeks 14.55 uur werd op de Kuipersweg de auto van een 29-jarige inwoner van Buitenpost gecontroleerd. Hij bleek een detector in de auto te hebben. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldievegges aangehouden
Dinsdag omstreeks 15.00 uur zijn een tweetal strafrechtelijk minderjarige meisjes uit Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden samen een paar schoenen weggenomen uit een schoenenzaak aan de Nieuwestad.

Franeker: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 14.30 uur werd een 30-jarige inwoner van Franeker aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had vier pakjes shag weggenomen uit een supermarkt aan de Voorstraat. Bij fouillering bleek hij meerdere goederen te hebben weggenomen, zoals rijst, vruchtensap en wasmiddel. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: straatroof
Dinsdag omstreeks 15.00 uur fietste een 52-jarige inwoner van Leeuwarden op de Weideflora. Tijdens het rijden werd vanuit zijn fietstas een tas met inhoud weggenomen. In de tas zat een gsm, bankbescheiden en wat geld.

Hurdegaryp: rijden zonder rijbewijs
Dinsdag omstreeks 14.25 uur werd op de Zomerweg een 38-jarige automobilist uit Ryptsjerk gecontroleerd. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Leeuwarden; kleine verkeerscontrole
Dinsdag tussen 15.00 uur en 16.30 uur werd een kleine verkeerscontrole gehouden op de Archipelweg. Resultaat: vier keer proces-verbaal voor het niet dragen gordels, een keer foutief kenteken op aanhangwagen en een keer niet kunnen tonen rijbewijs.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 14.15 uur vond een botsing plaats tussen een voetganger en een fiets op de Oude Veenscheiding. Een vijfjarige jongen uit Heerenveen liep met zijn moeder op het voetpad gelegen naast het fietspad. Plotseling liep de jongen het fietspad op en botste tegen een hem tegemoet komende 38-jarige fietster uit Heerenveen. Beide kwamen ten val. Door de val brak de 38-jarige haar linkerpols en is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen. De jongen had wat schaafwonden en een bult op zijn hoofd.

Terschelling West: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 17.25 uur werd in een zaak aan de Burgemeester Reedekerstraat een 48-jarige inwoonster van Purmerend aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had twee mokken en een jasje uit de winkel weggenomen. Tevens had de winkel aangifte gedaan van diefstal van een truitje een dag ervoor. In de boot van verdachte werd het truitje aangetroffen. Ook werden nog twee truitjes aangetroffen, die werden weggenomen uit een andere zaak op Terschelling. Hiervan werd ook aangifte gedaan. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Sneek: inbraak woning
Dinsdag tussen 06.20 uur en 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Alde Himdyk. Men kwam binnen door het forceren van de achterdeur. Uit het pand werd een camcorder en een tiental opnamebanden weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Sneek.

Leeuwarden: heling fiets
Dinsdag omstreeks 22.20 uur werd een 19-jarige inwoner van Marken aangehouden voor heling. Hij had een fiets bij zich die gesignaleerd stond. Was op 14 juni ergens gestolen. De fiets is in beslag genomen en de jongen overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Twijzel: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 02.50 uur werd op de Optwizel een 44-jarige automobilist uit Kollumerpomp gecontroleerd. Hij had gedronken. Blies op het bureau 250 ug/l. Afgehandeld via Kort-Om.

Nij Beets: eenzijdige aanrijding en rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 00.15 uur vond op de Swynswei een eenzijdige aanrijding plaats. Een 26-jarige bromfietser uit Boornbergum reed over de Swynswei richting kruising Domela Nieuwenhuisweg. Op een gegeven moment reed hij in een rechte lijn door de berm en botste tegen een bushaltebord. Met onbekend letsel is hij per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe te Drachten. Scooter zwaar beschadigt. In het ziekenhuis is bloed afgenomen, daar hij gedronken zou hebben.

Sneek: inbreker op heterdaad aangehouden
Woensdag omstreeks 02.30 uur werd door de politie een 34-jarige inwoner van Leeuwarden op heterdaad aangehouden terwijl hij probeerde een deur te forceren van een pand aan de Dr. Boumaweg. Hij had een tas bij zich met allerlei inbrekersgereedschap. Hij is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

De Blesse: eenzijdige aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 01.25 uur reed een 18-jarige automobilist uit De Blesse op de Steenwijkerweg. Op het moment dat hij de bebouwde kom binnen rijdt, is de achterzijde van de auto gaan schuiven. Hierdoor kwam de auto tegen de rechts gelegen stoeprand en raakte op zijn kant. De auto schoof vervolgens door een perk en raakte een boom en werd hierdoor gelanceerd over de boomstronk. Door de klap werd de bestuurder uit het voertuig geslingerd en kwam in een droge sloot terecht, gevolgd door de auto. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel en later naar het ziekenhuis in Zwolle. Zijn linkerbovenbeen was gebroken.

Drachten: snelheidscontrole
Dinsdag is bij Ureterp Verlaat gecontroleerd op snelheid in verband met wegwerkzaamheden. In totaal hebben 8724 voertuigen de radar gepasseerd, 2706 reden te snel. Hoogste gemeten snelheid was 102 km per uur. Ook vandaag wordt op dit traject op snelheid gecontroleerd.