Eemland zuid, 08.40 uur

Utrecht 07-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Brand bij garagebedrijf

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli gingen bij een garagebedrijf meerdere autos in vlammen op.

Rond 01.30 uur zag een beveiligingsmedewerker dat twee mannen op het terrein van een garagebedrijf aan de Amsterdamseweg liepen. Hij vertrouwde dit niet, belde de politie en gaf hun signalement door.

Politiemensen zagen het tweetal in de omgeving fietsen en controleerden hen. Zij bleken in het bezit te zijn van chips en ijskoude melkcupjes, wat gezien het tijdstip behoorlijk vreemd was.

De politiemensen kregen van de meldkamer door dat in de nabije omgeving, bij een garagebedrijf aan de Chromiumweg, meerdere autos in de brand stonden. Daarop werd het tweetal, mannen van 24 en 37 jaar oud en afkomstig uit Hilversum, aangehouden. Zij werden in het politiebureau ingesloten.

Tevens bleek dat in de omgeving waar de verdachten waren aangehouden, ook was ingebroken in een garagebedrijf aan de Nijverheidsweg-noord. Bij de brand aan de Chromiumweg waren vier autos geheel vernield en twee liepen schade op.

De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachten bij de brandstichting en de inbraak.

Door ruit

AMERSFOORT Op dinsdag 6 juli raakte een man gewond toen hij door een ruit viel.

Rond 23.00 uur liep een 25-jarige man uit Amersfoort over de Utrechtsestraat. Door nog onbekende oorzaak kwam hij ten val en wilde zich beetpakken. Daarbij sloeg hij echter door een ruit van een winkel en liep hevig bloedende verwondingen aan zijn arm op. Hij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De ruit werd door een glaswacht dicht gemaakt.

Vallend geld

AMERSFOORT Op dinsdag 6 juli probeerde een verdachte de pinpas van een vrouw te stelen.

Rond 14.45 uur ging een 53-jarige vrouw uit Amersfoort geld pinnen bij een automaat aan de Utrechtseweg. Terwijl zij haar pinpas in haar hand had, werd zij door een vrouw gewezen op vallend muntgeld. Toen zij haar aandacht richtte op het gevallen geld, zag de verdachte vrouw kans haar pinpas af te pakken. De 53-jarige Amerfoortse liet dat echter niet op zich zitten en griste haar bankpas terug, waarna de verdachte verdween.

De politie waarschuwt om bij het pinnen van geld bedacht te zijn op verdachten die door de pinner af te leiden, de pinpas (en door meekijken de pincode), dan wel het geld proberen te stelen. Daarbij wordt de pinner vaak door één persoon afgeleid, terwijl de ander de pas of het geld bemachtigt.