Politie Flevoland

Politie Flevoland naar de Vierdaagse

Flevoland 07-07-2004 - Politie Flevoland gaat met veertig medewerkers meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Het korps doet dit jaar voor het eerst in groepsverband mee aan dit wandelevenement. Ze heeft nu voor zover bekend de grootste deelnemersgroep van alle politiekorpsen. Op woensdag 7 juli is de laatste trainingsronde in Emmeloord.

Onder meer vanwege de CAO-afspraken in het kader van 'Fit & Gezond' besloot de korpsleiding faciliteiten beschikbaar te stellen voor politiemensen die deelnemen aan de Vierdaagse. Een aantal andere medewerkers neemt de verzorging van de lopers voor hun rekening tijdens het evenement.

Korpschef loopt mee
Om de daad bij het woord te voegen, loopt korpschef Pier Eringa zelf ook mee met de Vierdaagse. De deelnemende medewerkers komen uit alle lagen van het korps. Tien van hen lopen veertig kilometer per dag, de overigen vijftig om het felbegeerde Vierdaagsekruis te verdienen.

Feestelijke intocht
De politiemedewerkers hebben zich in acht trainingsrondes voorbereid op het evenement. Daarbij staan sportiviteit en uithoudingsvermogen voorop. Op maandag 19 juli vertrekken de deelnemers naar Nijmegen. De Vierdaagse zelf is van 20 tot en met 23 juli. Aan het eind van de laatste dag worden de lopers feestelijk ingehaald aan De Doelen in Lelystad.