Stad Utrecht, 09.25 uur

Utrecht 07-07-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Op dinsdagmiddag heeft de politie een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding om naar de Nieuw Amsterdamlaan te gaan. Daar had een 48-jarige vrouw uit Bochum een dekbedovertrek gestolen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding om naar een winkel aan het Zamenhofdreef te gaan. Een 51-jarige man uit Utrecht had een aantal producten niet afgerekend. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder aangehouden

UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft de politie een motorrijder aangehouden voor het rijden zonder helm.

Omstreeks 17.45 uur reed de politie op de Burgemeester Norbruinlaan toen ze een man zagen rijden op een motor. Achterop zat zijn minderjarige dochtertje (leeftijd onbekend) en beiden droegen geen helm. Na staande houding bleek dat de motor van een 36-jarige man uit Utrecht niet meer verzekerd was. Het dochtertje is naar huis gebracht en de man is meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de man reed tijdens een rijontzegging. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli heeft de politie een man aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat.

Tijdens de surveillance reden agenten over het Zandpad. Omstreeks 02.30 uur kwam een bestuurder de agenten tegemoet rijden. De agenten wilden de man kenbaar maken dat hij zijn mistverlichting aan had staan, echter de bestuurder reed zonder ook maar op te kijken gewoon door.

De achtervolging werd ingezet en de bestuurder kon op de Zwanenvechtlaan aan de kant gezet worden. De 33-jarige bestuurder uit Utrecht viel bijna omver op het moment dat hij uitstapte. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd met enig verzet aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 750 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Drie jongens aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli drie minderjarige jongens aangehouden voor het stelen van een auto en het inbreken in een winkel.

Tijdens de surveillance zagen politieagenten een voertuig door het voetgangersgebied over het Vredenburg rijden. De bestuurder werd door de agenten klemgereden, maar zag toch kans om met hoge snelheid om de surveillanceauto heen te rijden. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed in de richting van de St. Jacobsstraat en kwam ter hoogte van de Waterstraat tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

Uit de auto sprongen drie personen die wegrenden in de richting van de Waterstraat. De agenten konden twee verdachten beiden 17 jaar en afkomstig uit Schiedam aanhouden. Een derde verdachte eveneens 17 jaar uit Schiedam - werd door een kordate getuige aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de minderjarige jongens met een gestolen auto op de Steenweg bij een winkel flatscreens hadden gestolen. De drie werden voor verhoor ingesloten op het bureau.