Eemland noord, 09.20 uur

Utrecht 07-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vernielzuchtige hond

BAARN In Baarn zijn de afgelopen tijd meerdere bomen vernield of beschadigd.

In de maanden mei en juni heeft de gemeente Baarn viermaal aangifte gedaan van vernieling van bomen. Bij de vernielingen zijn ruim twintig bomen beschadigd dan wel vernield en meerdere bomen zullen in zijn geheel moeten worden vervangen. De schade wordt geschat op 10.000,- tot 15.000,-.

Door meerdere getuigen werd gemeld dat zij hadden gezien dat een witte hond, vermoedelijk een Staffordshire Bull Terrier, de schors van meerdere bomen vernielde. Door politiemensen is meerdere malen een onderzoek ingesteld, maar tot op heden is het niet gelukt de hond en zijn eigenaar te achterhalen.

Op basis van sporen gaat de politie er van uit dat de hond voor de vernieling / beschadiging van in ieder geval 21 bomen verantwoordelijk is. De feiten zijn gepleegd op de Stationsweg, de Brink en de Oosterstraat.

Getuigen van de vernielingen of mensen die menen te weten wie de eigenaar van de hond is, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Geen licht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli werd een fietser aangehouden.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen een drietal fietsers zonder verlichting over de Molenstraat rijden. De politiemensen gaven hen een stopteken. Het drietal stopte, maar één van hen, een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg liep vervolgens verder. Hem werd tot driemaal toe te verstaan gegeven te blijven staan, maar hij liep door. Daarop werd hij vastgepakt, waarna hij de politiemensen uitschold. Tevens constateerden politiemensen dat hij erg naar alcohol rook. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Daar blies hij bij de ademanalyse 600 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder licht, belediging en het rijden onder invloed van alcohol.

Snelheidscontrole

BAARN De politie heeft op dinsdag 6 juli van 11.15 uur tot 12.15 uur een snelheidscontrole op de Amsterdamsestraatweg gehouden.

In verband met wegwerkzaamheden geldt momenteel een maximumsnelheid van 50 km/u. Tien bestuurders reden te hard en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 70 km/u.