Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

7/5/2004 http://www.eu2004.nl/
Landbouw en Visserij | Persberichten


---


*Minister Veerman bezoekt Frankrijk en Spanje

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit brengt op 7 juli een bezoek aan Frankrijk en Spanje. In Parijs spreekt hij met zijn Franse collega Hervé Gaymard, in Madrid met Elena Espinosa Mangana, de Spaanse minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening. De ontmoetingen staan in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Veerman is sinds 1 juli voorzitter van de Landbouw- en Visserijraad.

Veerman zal met zijn collega's spreken over onder meer de eigen accenten die hij tijdens het voorzitterschap wil leggen. Hij heeft gekozen voor het thema 'duurzame landbouw in relatie tot de maatschappelijke randvoorwaarden'. De landbouwproductie krijgt steeds meer maatschappelijke aandacht, ondernemers en overheden dienen steeds meer rekening te houden met maatschappelijke randvoorwaarden aan productie en levering. Veerman wil tijdens het voorzitterschap een impuls geven aan de discussie over hoe dat in het beleid moet worden vorm gegeven.

Ook de administratieve lastendruk wordt een belangrijk aandachtspunt. Zeker op het gebied van landbouw, natuur en voedselkwaliteit zijn in Europees verband veel regels vastgesteld die administratieve lasten veroorzaken. Het voorzitterschap wordt aangegrepen om de administratieve lastendruk en vereenvoudiging van wet- en regelgeving nog eens expliciet aan de orde te stellen.

http://www.eu2004.nl/20040705-122925-C