Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VOOR DE SPORT REDACTIE

GEBREK AAN WIND PLAAGT DE DELTAWEEK

COLIJNSPLAAT 7 juli 2004: Vandaag werd in de Deltaweek de race van Yerseke naar "de val" gevaren. De val is de oude veerhaven bij Zierikzee en de Zeelandbrug.
De harde wind uit het noord-oosten was volgens de voorspellingen. Een aantal schippers zag in de wind (kracht 6 tot 7) aanleiding om niet te starten of rechtstreeks naar de aankomsthaven Colijnsplaat te varen. In de ORC 1 klasse zette de bekende Friese zeiler Rienk Alberda uit Sneek, zijn successen voort met een overwinning op de ROARK uit van schipper Kaan uit Rotterdam
Ook ORC 2 was de winnaar de zelfde als gisteren namelijk de Middelburgse zeiler Henk van Zweden met zijn schip Beau Bateau. In ORC 4 moest de winnaar van gisteren schipper Kamphuis van de Spinel opgeven.
Winnaar in die klasse werd de Greyhound van schipper Schalkwijk uit Slootdorp.
In de rond en platbodem klasse lukte het schipper van Dooremaalen met zijn zeeschouw de Platte Muyl om de concurrentie voor te blijven.

Een bijzonderheid vandaag was dat een van de begeleidingsschepen door motorpech op drift raakte, vastliep en hoog en droog op het bovenste puntje van een zandplaat belande. Gelet op het weer, de wind en de windrichting geen benijdenswaardige positie! Het startschip, een kokkel kotter met weinig diepgang, bleef standby om zo nodig te helpen en de golven enigszins tegen te houden.
Bij het hoogwater van 20.30 uur hoopt het schip weer volt te komen.

Winnaars in de verschillende klassen:
ORC-1: NED 7315 Ik ben toch niet gek van schipper Rienk Alberda ORC-2: NED 6881 Beau Bateau van schipper Henk van Zweden ORC-3: NED 1381 Viergo van schipper L. Adema uit Rotterdam. ORC-4: NED 1929 Greyhound van Spinel van schipper Schalkwijk uit Slootdorp

Rond- en Platbodems B & C: ZC 160 de Platte Muyl van schipper van Dooremaalen uit Kinderdijk

De race van morgen
Morgen varen de schepen de Emelisserace op de Oosterschelde van en naar Colijnsplaat en bereiden ze zich voor op de wedstrijden op zee. Een aantal schepen heeft aangegeven dat ze mogelijk moeten afzeggen door gebrek aan bemanning. Voor echte zeevaarders is er dus zeker nog plaats

Programma voor de Deltaweek 2004.

Donderdag 8 juli: Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat; Vrijdag 9 juli: Veronicarace, Zeelandbrug-, en Roompotrace: lange wedstrijden op zee voor de Zeeuwse-, Hollandse- en Belgische kust; Vuilbaard race: korte wedstrijd van en terug naar Colijnsplaat; Zaterdag 10 juli: Zaterdagwedstrijden van Colijnsplaat naar Colijnsplaat; afsluiting en prijsuitreiking voor rond- & platbodems van de Deltaweek 2004 in Colijnsplaat;
Zondag 11 juli: Finale IMS; finale ORC-CLUB kampioenschap; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club kampioenschap in Colijnsplaat.

Het Open Nederlandse Kampioenschap voor kajuitjachten in de ORC-CLUB klasse Zuid wordt tijdens de Deltaweek 2004 gezeild op 3 en 4 juli vanuit Zierikzee en op 9, 10 en 11 juli vanuit Colijnsplaat.



Ingezonden persbericht