FNV Bouw



---
>datum: 08-07-2004


---

Tilburg:'Na de vakantie acties?!'
Opgewekt komen ze naar de promotiebus van FNV Bouw toegelopen en roepen: 'Na de vakantie acties?!' Eerst zetten ze een handtekening om de 'oude' carpoolregeling overeind te houden. En dan gaan ze met John Kerstens in discussie, de eerste onderhandelaar voor de bouw. Zo'n 50 bouwvakkers van de nieuwbouw in de Tilburgse Reeshof zijn naar hem komen luisteren. Ze hopen dat in september ook andere bedrijfstakken in beweging komen: 'En dan een vuist maken!'

Het is precies de vraag die John Kerstens de Tilburgers heeft voorgelegd: "Zetten we dan toch een handtekening, voor een CAO met alleen maar verslechteringen? Of maken we een vuist?" Kerstens legt de situatie uit. Vertelt opnieuw dat de werkgevers zijn weggelopen "omdat ze hun zin niet kregen." Ze voelen zich de meerdere, want ze hebben de steun van een afbraakkabinet. Onderwijl draait de bouw niet lekker, zodat werknemers bang zijn voor hun baan. "Maar waaróm zijn zoveel van jullie collega's hun baan kwijt? Door de bouwfraude! En ik denk toch echt dat jullie daar niks mee te maken hebben gehad!"

Kerstens noemt het "een schande" dat een bedrijfstak met een zó groot imagoprobleem ook nog niet eens een fatsoenlijke CAO voor de eigen mensen sluit. "Op een moment dat wij met z'n allen op de nullijn zitten, geven de hoogste bazen zichzelf nog een paar tienduizenden euro's extra salarisverhoging."

De bouwvakkers drinken een 'energy drink' van de bond. Ze hopen daar in de Reeshof dat meer werknemers na de vakantie in opstand komen tegen de kabinetsplannen. Want dat is dan weer een versterking van acties voor een goede bouw-CAO. Vooral het vroegpensioen zit ze dwars, maar verslechtering van de WW zien ze ook niet zitten, vertellen ze John Kerstens. Antwoord: "En dan moet je zien wat er nog in die fondsen zit. Premies waar jullie dik aan meebetaald hebben."


---

Voor oudere teksten kunt u terecht in het archief

lid worden

FNV Bouw
Postbus 520 3440 AM Woerden
Fax: (0348) 423 610