Ministerie van Justitie

Tien leerlingen voor rechter wegens verkrachting doof meisje

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat tien scholieren vervolgen die verdacht worden van verkrachting van een 14-jarige medeleerling van het Doveninstituut Koninklijke Effatha Guyot Groep in Zoetermeer. De jongens zouden het meisjes jarenlang hebben misbruikt.

Volgens justitie vond het misbruik plaats als er even geen toezicht was. De zaak kwam aan het rollen toen het slachtoffer in oktober 2003 aangifte deed. De jongens, in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, werkten alleen en in groepsverband. De datum van de rechtszaak is nog onbekend. De jongens zijn van school gestuurd. Het slachtoffer is ondergebracht in een pleeggezin in Noord-Holland.

Vorige maand werd in Gouda het Meldpunt Seksueel Misbruik Doven geopend. Het Meldpunt is in het leven geroepen om ook doven bij (vragen over) seksueel misbruik en ongewenste intimiteiten ondersteuning te bieden van professionele hulpverleners. Het Meldpunt is elke werkdag bereikbaar zijn via de (tekst)telefoon 0900 - 6353 36 63 (MELDDOOF). Daarnaast kan continu met het Meldpunt contact worden opgenomen via de website www.meldpuntdoven.nl

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 08-07-2004