Ministerie van Justitie

Man vervolgd voor verkrachten familieleden

De 70-jarige Mimoen Y. uit Rotterdam wordt door het Openbaar Ministerie in zijn woonplaats aangeklaagd wegens herhaaldelijke verkrachtingen van zijn drie kleindochters en dochter.

De man werd begin dit jaar aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van enkele familieleden. In totaal werden er drie aangiften tegen hem gedaan. Het misbruik zou gedurende een aantal jaren hebben plaatsgevonden. Mimoen Y. werd door drie van zijn kleindochters (12, 17 en 20 jaar) beschuldigd van jarenlang seksueel misbruik.

De drie slachtoffers beweren dat hun opa honderden malen ongewenst heeft toegeslagen. Een van de meisjes beweerde dat hij ook verscheidene andere minderjarige familieleden stelselmatig misbruikte. Later deed ook een dochter van Y. aangifte. Een van de meisjes verklaarde wel bang te zijn voor sancties van haar familieleden. Ze zegt aangifte te hebben gedaan om jonge neefjes en nichtjes te beschermen.

Als Y. schuldig wordt bevonden hangt hem een maximale celstraf van 12 jaar boven het hoofd. Ook tegen twee zoons van de man loopt een onderzoek wegens misbruik van minderjarige familieleden.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 08-07-2004