Ministerie van Justitie

Zaak- Fourniret: justitie bekijkt twaalf oude moordzaken

Het gerecht van het Belgische Dinant gaat twaalf onopgeloste moordzaken opnieuw tegen het licht houden om na te gaan of de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret erbij betrokken kan zijn geweest. Over welke feiten die dossiers gaan, wil het parket van Dinant geen uitspraken doen.

De 62-jarige Fransman Michel Fourniret, die al een jaar in een Belgische cel zit, zou volgens zijn vrouw verantwoordelijk zijn voor de dood van zeker negen meisjes en één man. De man die in België de bijnaam 'De Franse Dutroux' heeft gekregen, gaf inmiddels al negen moorden toe. Fourniret wordt ook in Denemarken verdacht van verkrachting.

De Deense justitie verdenkt de Fransman van een poging tot verkrachting in Denemarken in 1999. Kort na de onthullingen van Olivier meldde ook de Nederlandse politie zich bij hun Belgische collega's. De politie Limburg-Zuid wil nagaan of Fourniret iets te maken heeft met een aantal onopgeloste verdwijningen in de Nederlands/Belgische grensstreek.

De Belgische koning Albert ontving zondag de vader van een Belgisch slachtoffer. Het lichaam van het slachtoffer, Elisabeth Brichet, werd zaterdag in Frankrijk opgegraven. De audiëntie op zondag was hoogst uitzonderlijk. Koning Albert deed ongeveer hetzelfde voor de slachtoffers van Dutroux. In 1996, toen de zaak-Dutroux aan het licht kwam, hield de koning een rondetafelconferentie met de nabestaanden en nog levende slachtoffers.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 08-07-2004