Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Milieucafé Europa Gifvrij 8 juli

Utrecht, 29 juni 2004

Geachte redactie,

Ruim de helft van de Nederlanders is bezorgd over chemische stoffen wegens mogelijke schade aan de gezondheid. Negen op de tien zijn voorstander van strengere wetgeving met onder meer een verbod op dergelijke stoffen in consumentenproducten. Het komende najaar spreekt het Europese Parlement over een voorstel van de Europese Commissie.

Waar staan de politiek, het bedrijfsleven en andere organisaties? Stichting Natuur en Milieu houdt op 8 juli aanstaande een debat met vertegenwoordigers van betrokken partijen over het gewenste Europese beleid. Dat gebeurt op informele wijze in het 'Milieucafé Europa Gifvrij'.

Programma
Inleiding: Janna Koppe, emeritus hoogleraar neonatologie Universiteit van Amsterdam Debat met:

- Pieter van Geel, staatssecretaris Milieu

- Peter Noordervliet, directeur Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie
- Ben Roodhuizen, bestuur Industrie FNV-Bondgenoten
- Melanie Peters, senior beleidsmedewerker Consumentenbond Zij worden aan de tand gevoeld door een Tweede-Kamerlid en twee europarlementariërs. Slotbeschouwing: Ad van den Biggelaar, algemeen directeur Stichting Natuur en Milieu. Margriet Vroomans leidt de bijeenkomst in goede banen.

Het Milieucafé Europa Gifvrij vindt plaats op donderdag 8 juli aanstaande van 16.00 tot 18.00 uur (zaal open om 15.00 uur)in De Driehoek, Willemsplantsoen 1-c te Utrecht (vlakbij Utrecht CS).

Het Milieucafé is onderdeel van de campagne 'Ben jij gifvrij?' van Stichting Natuur en Milieu over chemische stoffen en hun mogelijke effecten op de veiligheid en de gezondheid van mens, dier, natuur en milieu.

Wij nodigen u graag uit voor het Milieucafé Europa Gifvrij.

Met vriendelijke groeten,
Stichting Natuur en Milieu

Marijke Brunt

-----------------------

---- --