Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Zomerrondleidingen in de Leidse Hortus

Vanaf 8 juli tot en met 20 augustus

elke donderdag en vrijdag om 13.30 uur

Wie niet op vakantie gaat kan dicht bij huis toch een wereldreis maken tijdens een wandeling door de tuin en kassen van de Hortus botanicus. Elke donderdag en vrijdagmiddag worden er tijdens de zomervakantie van 8 juli tot en 20 augustus inlooprondleidingen gegeven die ongeveer een uur duren. De wandeling is geschikt voor jong en oud en start bij de entree van de Hortus.

U wandelt tussen de subtropische planten van het Middellands Zeegebied en de bosplanten van Japan. De reis gaat dan verder naar de tropische flora van de oerwouden rondom de evenaar waar vleesetende bekerplanten en orchideeën te zien zijn. En, wie weet, is Victoria amazonica - de reuzenwaterlelie uit Brazilië - te zien. Zij sluimert overdag in haar eigen vijver in de kassen en wacht tot het weer donker is voor ze zich opent.

Reserveren voor deze wereld-wandel-plantenreis is niet nodig. De kosten voor de wandeling bedragen ¤ 1,50 op de normale entree. De museumkaart is geldig.

(Een bestand op hogere resolutie van de foto bijgevoegd in het emailbericht foto kan worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl)

Zomerrondleidingen in de Leidse Hortus

Waar

Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

Vanaf 8 juli tot en met 20 augustus elke donderdag en vrijdag om 13.30 uur

Kosten

¤ 1,50 op de normale entree (zie hieronder)

Volwassenen

¤ 4,-

Kinderen 4-12 jaar, Rabo-MK, NS-MK, CJP

¤ 2,-

Hortusvriendenkaart en Museumkaart

Geldig

Aan de redactie:

Voor informatie over zomerrondleidingen kunt u contact opnemen met:

Fredy Volbeda - Hortus botanicus Leiden 071-5275144

6 juli 2004, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Hortus botanicus Leiden

Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl