Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Wethouder Peter Geenen start proeftuin wijkgericht werken

Sittard-Geleen, 7-7-2004 - Wethouder Peter Geenen start donderdag 8 juli de proeftuin wijkgericht werken. Doel van de proeftuin is om gedurende twee jaar in de praktijk te toetsen waar de gemeente, Partners In Welzijn (PIW), politie, de Thuiszorg Westelijke Mijnstreek en de woningcorporaties samen kunnen optrekken om verbeteringen te brengen in het wijkgericht werken en beter kunnen inspelen op de vraag van de burger.

De proeftuin richt zich in eerste instantie op een viertal projecten. Zo wil men de buurtschouwen professionaliseren en een stadsanalyse ontwikkelen. Daarnaast moet het netwerk worden gestroomlijnd om sneller tot betere resultaten te kunnen komen. Tenslotte moet er in elk stadsdeel een multifunctionele accommodatie komen, waarin een aantal diensten worden ondergebracht. Het thema voor de vijf instellingen is 'Meer met minder'.

De gemeente, PIW, politie, de thuiszorg en de woningcorporaties presenteren hun plannen aanstaande donderdag 8 juli in de Elzenburgzaal in het stadhuis in het stadsdeel Geleen, waarna de deelnemende instanties een convenant ondertekenen. De presentatie begint om 10.00 uur.