Ingezonden persbericht


McAfee, Inc. zorgt voor verhoogd niveau van spam-detectie via maandelijkse rules set engine updates

Maandelijkse RENU's voor McAfee SpamKiller garanderen fijnmazige Detection

Amsterdam, 8 juli 2004 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE), marktleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt bekend dat met McAfee(R) SpamKiller(R) for Mail Servers en McAfee SpamKiller Appliances nu een nog fijnmaziger vorm van detectie mogelijk is dankzij maandelijkse rules set engine updates (RENU's). Via deze maandelijkse RENU's biedt McAfee SpamKiller kleine en grote ondernemingen nu een nog hoger niveau van accuratesse bij de detectie van spam. Dit is een nieuwe stap in de bestrijding van het probleem van ongewenste e-mail en alle nadelige gevolgen die daarmee gepaard gaan, zoals mogelijke wettelijke aansprakelijkheid, verlies van bandbreedte en onnodig werk.
McAfee SpamKiller, een van de producten van de McAfee Secure Content Management Solutions Group, is speciaal ontworpen als technische oplossing voor secure content management aan de uiterste grens van het netwerk om ondernemingen op die manier in staat te stellen optimaal gebruik te maken van hun resources en onnodig verlies van productiviteit en risico's van externe bedreigingen tegen te gaan.
McAfee SpamKiller zorgt voor perfecte prestaties en ongeëvenaarde bescherming tegen spam via een kant-en-klaar, uiterst nauwkeurig werkend scoresysteem aan de hand waarvan wordt vastgesteld of een bepaald e-mailbericht moet worden aangemerkt als spam. Op basis van een uitgebreide collectie regels krijgt elk afzonderlijk bericht een positieve of negatieve score ter beoordeling van het globale spam-gehalte. Is er volgens die beoordeling sprake van spam, dan worden de desbetreffende berichten naar keuze afgeleverd in de inbox van de eindgebruiker of in een persoonlijke of systeembrede folder voor "junk mail".
Met het nieuwe systeem van maandelijkse RENU's zorgt McAfee nu voor concrete verbetering op het gebied van spam-detectie. Een paar voorbeelden van de nieuwe updates:

* Honderd nieuwe spam-regels voor de SpamAssassin open source engine * Regels volgens de richtlijnen van de Federal Trade Commissions voor spam met seksueel georiënteerde inhoud
* URL-regels ter identificatie van e-mailberichten met spam-URL-adressen in de hoofdtekst van het bericht * Een speciale regel voor blokkering van Sober.h, een "spambot Trojan" die in juni verantwoordelijk was voor de stortvloed van hate-mails

"McAfee houdt spammers nauw in de gaten en weet elke vorm van spam accuraat en effectief te ondervangen, ondanks de steeds weer nieuwe tactieken waar spammers mee werken," zegt Christopher Bolin, executive vice president en chief technology officer bij McAfee. "McAfee SpamKiller is een systeem van reactieve en pro-actieve spam-detectie dat, mede dankzij een vast regime van incrementele updates en technische verbeteringen in SpamAssassin engine en regelsets, de meest actuele bescherming biedt in de vorm van een uiterst krachtige en toch gebruikersvriendelijke totaaloplossing."

Beschikbaarheid
De maandelijkse RENU's worden aan het eind van elke maand gepubliceerd, te beginnen in juli 2004. Meer informatie over McAfee SpamKiller for Mail Servers en McAfee SpamKiller Appliances vindt u op www.mcafeesecurity.com.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl