Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht 08-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bijna zeven keer teveel op

HOOGLAND In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 juli werd een automobilist aangehouden. Hij bleek veel teveel te hebben gedronken.

Rond 02.15 uur controleerden politiemensen op de Bieshaarlaan een 50-jarige automobilist uit Hoogland. Politiemensen constateerden dat de man naar alcohol rook en hij gaf zelf al aan teveel te hebben gedronken. Daarop werd hij aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau bleek dat de man wel heel erg diep in het glaasje had gekeken: bij de ademanalyse blies hij 1465 ug/l, bijna zeven keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ondanks deze astronomische waarde bleek de automobilist nog goed aanspreekbaar. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Straatroof

AMERSFOORT Op woensdag 7 juli werd een jongen van zijn videocamera beroofd.

In de middag was een 16-jarige jongen uit Soest samen met een 15-jarige jongen uit dezelfde woonplaats aan het skaten in het Juliana van Stolbergpark. Daarbij filmden zij elkaar met de videocamera van de 16-jarige jongen. Rond 16.05 uur gingen zij naar huis en liepen daarbij over de Graaf Hendriklaan. Daar werden zij aangesproken door twee jongens die om een vuurtje vroegen.

Even later liepen de twee skaters over de Graaf Adolflaan. Daar werden zij door hetzelfde tweetal aangesproken en vervolgens een paadje ingeduwd. De 16-jarige jongen werd beetgepakt en zijn videocamera viel uit zijn rugzak. Eén van de verdachten pakte de camera en beide verdachten vluchtten op één fiets.

Signalement:


1) Donker getinte jongen van rond de 18 jaar, 1.75 1.80 m., normaal postuur, zwart kort kroeshaar. Hij droeg een grijze jas met een bruin/zwarte bontkraag. Hij reed op een in slechte staat verkerende opoefiets;


2) Donker getinte jongen van rond de 18 jaar, ± 1.85 m., normaal postuur, maar iets magerder dan de ander, zwart kort kroes haar. Hij droeg een t-shirt.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Veel te hard

HOOGLAND Op woensdag 7 juli werd een automobilist staande gehouden die wel erg veel haast had.

Rond 15.20 uur zagen politiemensen dat een automobilist met een (al gecorrigeerde) snelheid van 136 km/u over de Bunschoterstraat reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De automobilist, een 42-jarige man uit Amersfoort, werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogbejaarde vrouw bedreigd en beroofd

AMERSFOORT Op woensdag 7 juli werd een vrouw in haar woning overvallen.

Rond 15.10 uur was een 90-jarige vrouw uit Amersfoort boodschappen wezen doen en kwam aan bij haar woning aan de P. Jelles Troelstralaan. Het viel haar op dat twee jongemannen door de straat fietsten en kennelijk veel interesse hadden voor de woningen. Toen de bejaarde vrouw net binnen was, werd aan haar voordeur aangebeld. Toen zij de deur opendeed drongen dezelfde twee jongemannen haar woning binnen. De vrouw werd bedreigd met een steekwapen en mogelijk met een vuurwapen en het huis werd doorzocht. De verdachten verdwenen met de portemonnee van het bejaarde slachtoffer. Daarin zat een klein geldbedrag.

Signalementen:


1) Negroïde man, leeftijd rond de 25 jaar (kon het slachtoffer moeilijk schatten) en ± 1.65 meter. Hij droeg een bruin jack met een capuchon met een bontkraag;


2) Negroïde man, slank postuur en ± 1.75 meter. Hij droeg een wit shirt met een ronde hals.

Getuigen van deze laffe beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Agressieve automobilist

AMERSFOORT Op woensdag 7 juli werd een wegwerker kennelijk opzettelijk aangereden door een automobilist.

Rond 13.55 uur zag een 61-jarige Nigtevechtse uitvoerder van een bouwbedrijf dat wegwerkzaamheden op de Heliumweg uitvoert, dat een automobilist om de wegafzetting heen reed. De uitvoerder liep naar de automobilist toe. De automobilist reed met een snelheid van ongeveer 5 km/u op de uitvoerder af, stopte niet, waardoor de uitvoerder werd aangereden en op de motorkap van de auto terechtkwam. Daarbij bezeerde hij zijn hand. Toen de Nigtevechter zei de politie te gaan bellen, ging de automobilist er vandoor in de richting van de Uraniumweg.

Door de politie werd in de omgeving naar de verdachte uitgekeken, maar hij werd niet meer aangetroffen. De Nigtevechter deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De politie stelt aan de hand van het kenteken van de auto een onderzoek naar de verdachte in.

Gewonden bij aanrijding

WOUDENBERG Op woensdag 7 juli raakten een voetganger en bromfietser gewond bij een aanrijding.

Rond 12.50 uur liep een 31-jarige man over het fietspad van de Stationsweg Oost. Toen hij werd ingehaald door een 27-jarige bromfietsster uit Scherpenzeel, stapte hij plotseling opzij, met een aanrijding tot gevolg.

Beide betrokkenen zijn voor onderzoek naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht en mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.