Rijn&Venen, 09.45 uur

Utrecht 08-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Onder invloed de sloot in

WOERDEN- Op woensdagavond reed een automobilist een sloot in. Omstreeks 20.50 uur reed een 29-jarige automobilist uit Bodegraven over het Rietveld. Op een gegeven moment verloor de man de macht over het stuur en reed een sloot in. Op eigen kracht kon hij zijn auto weer verlaten. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken en blies op het bureau 490 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Controle

VINKEVEEN- Op woensdag werd tussen 09.00 en 16.00 uur een controle gehouden op de Vinkeveense Plassen. In totaal werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor te hard varen en het vissen zonder vergunning.

MAARSSEN- Op de Dr. Plesmanlaan werd van woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

MONTFOORT- Op woensdagmiddag werd van 12.45 tot 13.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de IJsselveld. In totaal reden 7 automobilisten te hard en was de hoogst gemeten snelheid 72 kilometer per uur.

Hennep aangetroffen

TIENHOVEN- Op woensdag werd na binnengekomen informatie een kleine hennepplantage aangetroffen. In een schuur aan de Westbroekse Binnenweg werden 75 planten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. Deze zaken werden inbeslaggenomen ter vernietiging. Tegen de 36-jarige eigenaar van de planten is proces-verbaal opgemaakt

Eierengooiers aangehouden

MIJDRECHT- Op woensdagmiddag werden vier eiergooiers aangehouden. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een viertal jongens eieren aan het gooien waren tegen woningen in de omgeving van de Bozenhoven. Door een omstander werden de gooiers tegengehouden en konden worden aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie. De jongens bekende uit baldigheid de eieren gegooid te hebben. Via het bureau Halt zullen ze een alternatieve straf moeten ondergaan.