Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer

ONTWERPBESCHIKKING

Algemeen
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, moeten op grond van de Wet milieubeheer een vergunning aanvragen. Het behandelen van de aanvraag bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het verlenen van de vergunning (beschikking).

Onderwerp
Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel ontving op 13 april 2004 een aanvraag om een vergunning van de Stichting 400 meter Kunstijsbaan Capelle aan den IJssel. Het is een aanvraag voor het oprichten en in werking hebben van een kunstijsbaanaccommodatie met hoofdgebouw (multifunctioneel sportcomplex) aan de Bermweg 147 te Capelle aan den IJssel. Voor de inrichting is al eerder op 24 augustus 1995 en een tweede maal op 5 november 1999 een oprichtingsvergunning verleend. Wegens het niet binnen drie jaar na dato opgericht en in werking hebben van de inrichting zijn beide vergunningen van rechtswege komen te vervallen.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning worden voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Inzage
U kunt de ontwerpbeschikking en de overige van belang zijnde stukken van 8 juli 2004 tot en met 5 augustus 2004 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:
- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);
- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in eerder genoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 621) en de gemeente Capelle aan den IJssel (telefoonnummer 010 - 2848 661).

Na bovengenoemde periode kunt u de stukken in zien in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en in het kantoor van de DCMR.

Bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunt u tot en met 5 augustus 2004 inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u daarom in een aparte brief vraagt.

Als u behoefte hebt aan een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking kunt u daarom telefonisch bij de DCMR verzoeken. Tijdens deze bijeenkomst kunt u ook mondeling gemotiveerde bedenkingen inbrengen. Een verzoek om een gedachtewisseling kan tot uiterlijk één week voor het einde van de inzagetermijn worden gedaan.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen de beschikking instellen als u bedenkingen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking, of als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet tot het inbrengen van bedenkingen in staat bent geweest.

Inlichtingen
Voor nadere inlichtingen over de ontwerpbeschikking kunt u zich wenden tot de heer A.M. de Reuver van de DCMR, telefoonnummer 010-2468340.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR (telefoonnummer 010-2468621).