Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht 08-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vrijheidsbeneming?

SOEST Op woensdag 7 juli werden twee mannen aangehouden op verdenking van poging tot vrijheidsbeneming.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat een inzittende van een bestelbus op de Steenhoffstraat zou hebben geprobeerd een jongetje in de bus te trekken. Ter plaatse verklaarde een 9-jarige jongetje uit Soest dat hij vlak daarvoor op de Steenhofstraat aan het spelen was. Hij werd daarbij aangesproken door een inzittende van een bestelbus die zij dat er telefoon voor hem was. Vervolgens werd het jongetje door die man bij zijn arm gepakt. Het jongetje rukte zich los en rende naar huis.

De politiemensen hielden de beide inzittenden van de bestelbus, mannen van 24 en 25 jaar oud en afkomstig uit Soest en Leusden, aan. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

Beide mannen werden verhoord. De Leusdenaar verklaarde uit de gein tegen het jongetje te hebben gezegd dat er telefoon voor hem was en had daarbij een losse (niet werkende) hoorn van een telefoon omhoog gehouden. Hij ontkende het jongetje te hebben vastgepakt. De Soester verdachte legde een verklaring af die overeenkwam met die van de Leusdenaar. Hij kon alleen niet aangeven of de Leusdenaar het jongetje wel of niet had beetgepakt, omdat hij op het moment dat zijn collega de opmerking tegen het jongetje maakte net aan de andere kant van de bestelbus uitstapte. De politie gaat er vanuit dat het om een uit de hand gelopen grap ging. Dit is teruggekoppeld met het 9-jarige jongetje en zijn 49-jarige vader. Zij konden zich vinden in de conclusie van de politie. Beide verdachten zijn rond 15.10 uur heengezonden.