Politie Groningen

Persberichten donderdag 8 juli 2004

provincie Groningen 08-07-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Een 20-jarige automobilist uit Groningen werd woensdagnacht in de Haddingestraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 1.1. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 34-jarige fietser uit Groningen reed slingerend over de Nieuwe Ebbingestraat en kreeg een waarschuwing om te gaan lopen. Enige tijd later fietste hij toch weer over de Noorderbinnensingel. Hij moest blazen en scoorde een promillage van
1.3 en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: mannen aangehouden
Op de JC Kapteynlaan werden woensdagnacht twee mannen aangetroffen waarvan een 26-jarige man uit Groningen met een afgesloten fiets op zijn schouder liep. Hij had geen afdoende verklaring over de herkomst van de fiets en werd aangehouden op verdenking van diefstal. De bij de man aanwezige 34-jarige Stadjer bemoeide zich met de aanhouding en werd dusdanig recalcitrant dat ook hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Beneluxweg (70 km) werd woensdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 925 passerende voertuigen reden er 71 te snel. Hoogst gemeten snelheid 105 km per uur. 790 voertuigen werden woensdagavond gecontroleerd op de Winsumerweg (80 km). 13 reden te snel en krijgen een acceptgiro. Op de Antwerpenweg werd een algemene verkeerscontrole gehouden waar bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, technische gebreken en een onjuiste kentekenplaat. In totaal 9 bonnen. Bij een controle op de gedragsregels werden op de Zuiderweg 9 bonnen uitgeschreven voor het rijden in verboden richting. Tevens nog 10 bonnen voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: aanhouding voor belediging
Een 51-jarige man uit Groningen werd woensdagavond op de Wibenaheerd aangehouden voor belediging. De man was betrokken bij een burenruzie. Na bemiddeling van de politie beledigde hij een van de agenten en werd aangehouden. De man verzette zich en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal.