Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - man aangehouden na bedreiging met bijl

Publicatiedatum: 08-07-2004

Een 39-jarige man uit Hellendoorn is in de nacht van woensdag op donderdag in Ede door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. Omstreeks kwart voor drie kreeg de politie een melding van een conflict bij een woning in de wijk Veldhuizen, waarbij de bewoner zou worden lastig gevallen. Toen enkele agenten poolshoogte gingen nemen bleek het conflict zich te hebben afgespeeld in de familiesfeer, waarbij de Hellendoorner volgens het slachtoffer zou hebben gedreigd met een bijl. Bij de komst van de agenten bleek de verdachte te zijn verdwenen. Hij werd even later op de Keesomstraat rijdend in zijn auto aangetroffen door een surveillance van de Koninklijke Marechaussee, waarna de man werd aangehouden. In de auto bleek inderdaad een bijl te liggen. De Hellendoorner werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol te hebben gereden; er werd later een promillage gemeten van 1,06 (ruim twee keer het wettelijke maximum). De verdachte Hellendoorner legde later een bekennende verklaring af en is met enkele processen-verbaal op zak naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verdachte Edenaar aangehouden na insluiping
Publicatiedatum: 08-07-2004

De politie heeft woensdagmiddag op de Bovenbuurtweg in Ede een 32-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou kort te voren een woning aan de Pieter Breughelstraat zijn binnengegaan waarna hij kans had gezien enkele handtassen buit te maken. De bewoonster van het pand, een 44-jarige vrouw, betrapte de man omstreeks half één terwijl zij gewoon in huis was. Bij het zien van de vrouw zette de man het op een lopen, waarna de politie gewaarschuwd werd. Die trof even later op de Bovenbuurtweg een man aan die aan de opgegeven persoonsbeschrijving voldeed. Het bleek de 32-jarige Edenaar te zijn die vervolgens werd aangehouden. De buit werd even later in de omgeving teruggevonden en kon aan de bewoonster worden teruggegeven. De verdachte Edenaar had naar later bleek binnen weten te komen via een openstaande deur aan de achterzijde van de woning. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken - jongeren op heterdaad betrapt bij inbraak
Publicatiedatum: 08-07-2004

Surveillerende agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag op De Wel in Hoevelaken enkele jongeren op heterdaad betrapt bij een inbraak. De politie kon een verdachte aanhouden, de overigen hadden weten te ontkomen. Even voor twee uur 's nachts zagen de agenten de jongeren over een afgesloten bouwterrein lopen. De agenten vonden dit verdacht en wilden een controle instellen, waarbij de jongeren op de vlucht sloegen. Toen uiteindelijk een verdachte, een 15-jarige jongen uit Nijkerkerveen, werd aangehouden bleek dat er in een bouwkeet was ingebroken. De 15-jarige jongen is ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - meisje (13) bekent bedreiging medescholiere
Publicatiedatum: 08-07-2004

Een 13-jarig meisje uit Renswoude heeft onlangs tegenover de politie bekend haar 14-jarige plaatsgenootje op een Barneveldse school te hebben bedreigd met de dood. De Renswoudse moest hiervoor bij de Kinderrechter verschijnen.

Slachtoffer en verdachte kregen eerder ruzie met elkaar, waarbij het slachtoffer, volgens de lezing van de verdachte, zou hebben gescholden. Bij een volgend treffen zou de 14-jarige het slachtoffer uit boosheid hardhandig aan de haren hebben getrokken en vervolgens op school hebben bedreigd met de dood. Het slachtoffer deed aangifte. De 13-jarige Renswoudse werd hierop later ontboden in het politiebureau en bekende. Justitie besloot het meisje te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606