Ingezonden persbericht


Amsterdam, 8 juli 2004

ABN AMRO opent inschrijving Jan Huygen van Linschoten Prijs voor succesvolle ondernemers

Dit jaar reikt ABN AMRO voor de tweede keer de Jan Huygen van Linschoten Prijs uit aan de meeste innovatieve en succesvolle ondernemer. De prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat op internationaal gebied qua ambitie, entrepreneurship, verkoopconcept, aanpak en resultaten het best naar voren komt. De bank wil hiermee ondernemers stimuleren hun grenzen te verleggen en een positieve bijdrage leveren aan het handelsklimaat.

Alle Nederlandse, niet beursgenoteerde bedrijven die zakendoen over de grens, kunnen meedingen naar de Jan Huygen van Linschoten Prijs. De winnaar ontvangt een bedrag van EUR 25.000,-. Naast dit geldbedrag ontvangt de winnaar een speciale sculptuur. De tweede plaats wordt beloond met EUR 10.000,- en het bedrijf dat op de derde plaats eindigt, ontvangt EUR 5.000,-. Een interne jury beoordeelt de inzendingen. Uit de beste tien inzendingen worden door een vakjury de drie beste presterende bedrijven gekozen. De vakjury bestaat uit:


· De heer drs.J.P. Schmittmann, CEO ABN AMRO Nederland
· De heer drs. L.M.L.H.A. Hermans, voorzitter MKB Nederland
· De heer F. Hauwert, directeur Fenedex

· De heer prof. dr. P.K. Jagersma, hoogleraar International Business Universiteit Nyenrode
· De heer G. Vaandrager, directeur NCH

· De heer drs. A. Kraaijeveld, Voorzitter Vereniging FME-CWM, bestuurslid VNO-NCW.

Tijdens het openingsevenement van de ABN AMRO Wereldweken op 2 november, krijgen de drie beste inzenders de gelegenheid om zich tien minuten lang te presenteren aan een keur van ambassadeurs, deskundigen en collega-ondernemers op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Na de presentaties zal de vakjury de winnaar kiezen.
Vorig jaar won Adimec, een bedrijf dat hoogwaardige camera's maakt voor onder meer F16's, de Jan Huygen van Linschoten Prijs. `De prijs verhoogt de naamsbekendheid en opent deuren', vertelt directeur Just Smit. `Het prijzengeld is gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën op het vlak van bedrijfsprocessen.'
De prijs is vernoemd naar Jan Huygen van Linschoten, omdat deze pionier de ambitie en durf had om de wereld te verkennen. Met zijn boeken heeft hij vele anderen gestimuleerd hetzelfde te doen. Ondernemers kunnen zich tot en met 30 september 2004 inschrijven voor de Jan Huygen van Linschoten Prijs via www.abnamro.nl/internationaal
Persvragen: ABN AMRO Persvoorlichting 020 ­ 6288900



Ingezonden persbericht