Ingezonden persbericht


Persbericht

WebArchitects ontwerpt website voor Makelaarsvereniging Amsterdam

Amsterdam, 7 juli 2004 --- De Amsterdamse ontwikkelaar van websites, WebArchitects, heeft de nieuwste website in de lucht gebracht van de Makelaarsvereniging Amsterdam, (MVA).

De MVA gaat zich met mva.nl regionaal onderscheiden van de landelijke NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars, die voor haar 3500 leden alleen de woningen die te koop komen publiceert op de grootste woningsite van Nederland, funda.nl.

De Amsterdamse makelaars (225 kantoren) hebben de ervaring dat een totaal overzicht van alle soorten onroerend goed in de regio Groot Amsterdam ontbrak en hebben dankzij WebArchitects nu een eigen website, mva.nl. De landelijke vereniging geeft de voorkeur aan de landelijke internet-site, maar erkent de regionale verschillen met name in de grote steden waar veel diverse type onroerend goed moeten worden verkocht, dan wel. verhuurd.

Uniek aan de website is het totaal overzicht van koop-, huur- en veilingpanden.en hij bevat een zeer doelmatige zoekmachine. Daarnaast is een aan de nieuwe website gekoppelde MVA-krant gelanceerd, die de bezoeker via een unieke objectcode toegang geeft tot alle relevante informatie. De makelaar die bij de MVA is aangesloten, (en dat zijn 370 makelaars met in totaal 225 kantoren), kan een object tevens op zijn eigen website te koop aanbieden. Alle objecten van de aangesloten makelaars staan nu op mva.nl. Sinds de lancering is het bezoek en gebruik van de site sterk gestegen. Op dit moment telt de website al 10.000 bezoekers per dag, goed voor honderdduizenden pageviews. Opmerkelijk is dat de site geen reclame-uitingen kent en alleen relevantie informatie biedt voor de zoeker in de regio Groot Amsterdam.

WebArchitects heeft voor het tot stand komen van deze gecompliceerde opdracht gebruik gemaakt van het zelfontwikkelde communicatieplatform RightClick. Deze uiterst slimme software is gebaseerd op het ASP-principe. De klant betaalt een vast bedrag per maand en heeft er verder geen omkijken naar. RightClick werkt via de browser. "Letterlijk iedereen kan er meteen mee uit de voeten," beweert oprichter Jeroen Van der Geest.

De complexiteit lag hem in het feit dat makelaars over het algemeen slecht en allemaal verschillend geautomatiseerd zijn. "Niettemin hebben we de klus in minder dan zes maanden geklaard," zegt Van der Geest enthousiast.

Het systeem is nu volledig zelfstandig bij te houden voor alle makelaars, hoe ze ook hun automatisering hebben ingericht. "Er staan nu al 6.500 objecten op," zegt Van der Geest, "en een archief van 20.000."

Over WebArchitects:

WebArchitects is de uitvinder van RightClick, een innovatief internet communicatieplatform volledig gebaseerd op een What You See is What You Get interface. RightClick is in het bijzonder geschikt voor het beheren van enorme aantallen en diverse soorten informatie en het analyseren en publiceren van deze informatie. Doordat RightClick volledig in een browser werkt, kan het systeem gebruikt worden als intranet-, internet- of extranet-applicatie. WebArchitects is in 2000 opgericht door Jeroen van der Geest en Mark van ´t Zet en is vooral actief in de kantoorartikelen- en makelaarsbranche.