Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juli 2004

Rijden onder invloed

Man met 2.8 promille op fiets met hulpmotor. Rijgedrag valt op

Enschede

Rijdend over de Oliemolensingel in Enschede valt surveillerende politiemensen donderdagmorgen 8 juli om ongeveer 02.00 uur, het rijgedrag op van een man op een fiets met een hulpmotor. Hij had iets meer delen van de weg nodig dan normaal gebruikelijk is. Na hem aan de kant te hebben gezet bleek de oorzaak van het slingerend rijgedrag, overmatig drankgebruik. Hiervoor is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.8 promille uit. Proces-verbaal wordt opgenaakt. (bps: 04-084657)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die spiegel van auto heeft vernield

Enschede

Donderdagmorgen 8 juli omstreeks 03.30 uur wordt gemeld dat door een getuige is gezien dat door een man vernielingen werden aangericht aan een auto die geparkeerd stond op het Stationsplein in Enschede. Deze persoon was na de vernielingen samen met twee andere personen het perron van het NS station opgelopen. Signalement van de dader werd opgegeven. Op het perron werden de drie aangetroffen en kon de man die de vernieling had gepleegd op aanwijzen van de getuige worden aangehouden. Hij, een 22 jr. Almeloer, is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. De eigenaar cq eigenaresse van de auto, waarvan een spiegel bleek te zijn vernield, zal worden ingelicht. Tegen de 22 jr. wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-084669)

Aanhouding na mishandeling

Man mishandeld met verfblik, moet voor behandeling naar het ziekenhuis

Enschede

Woensdagavond 7 juli om ongeveer 18.40 uur wordt gemeld dat op de Korte Hengelosestraat in Enschede een mishandeling had plaatsgevonden. Ter plaatse worden een man en een vrouw aangetroffen die beiden onder de witte verf zitten en waarvan de man bovendien diverse verwondingen in zijn gezicht heeft en ook onder het bloed zit. Blijkt dat deze man, een 38 jr. Enschedeër, door een andere man met een verfblik is geslagen. Hierbij was ook het blik opengegaan en was hij en de bij hem zijnde vrouw, Enschedese van ook 38 jr., onder de witte verf komen te zitten. Het blik was achtergebleven en de dader, waarvan de man en de vrouw alleen een voornaam weten, was weggelopen. Door getuigen werd een signalement doorgegeven en de man, die ook zelf onder de witte verf zat, werd lopend op de Parkweg in Enschede aangetroffen en aangehouden. Aan het bureau is hij, een 36 jr. Enschedeër, voor verder onderzoek opgesloten. Dit onderzoek zal ook duidelijk moeten maken waarom een en ander heeft plaatsgevonden. Het 38 jr. slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. In de loop van donderdag de 8e heeft hij aangifte gedaan. (bps: 04-084567)

Inbraak in horecagelegenheid

Ingebroken in horecagelegenheid, kassa en geld uit gokkast weggenomen

Haaksbergen

Donderdagmorgen 8 juli om ongeveer 04.30 uur wordt gemeld dat er was ingebroken in een horecagelegenheid aan de Veldmaterstraat in Haaksbergen. Getracht was een achterdeur open te breken hetgeen niet gelukt was. Wel werd daarop een ruit vernield om toch binnen te komen. In de gelegenheid werd nog een binnendeur opengebroken en werd een kassa en geld uit de geldlades van een gokkast weggenomen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (bps: 04-084674)

Acht autokraken

In dezelfde omgeving ten minste acht auto's opengebroken.

Haaksbergen

In de nacht van woensdag de 7e op donderdag de 8e juli werden in de wijk 't Wolferink en directe omgeving in ieder geval acht auto's open gebroken. Acht eigenaren hebben daar tot nu toe melding cq aangifte van gedaan. In zes gevallen werd een slot vernield en bij de andere twee een ruitje. In twee gevallen bleef het bij het vernielen van een slot en was er niets weg en bij de andere zes was radioapparatuur uit de auto verdwenen. De auto's stonden geparkeerd aan de Volmer (2x), de Huusker (2x) en aan de Maatkamp, de Dopperstraat, de Ulenholt en de Thomas de Keyserstraat. De politie sluit niet uit dat in deze gevallen dezelfde dader cq daders verantwoordelijk is of zijn voor deze autokraken. (bps: 04-084710)

Rijden onder invloed

Met 1.28 promille achter stuur auto

Wierden

Woensdagavond 7 juli om ongeveer 19.55 uur werd op de Stouweweg in Wierden een 29 jr. automobiliste uit die plaats gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek en na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau 1.28 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-084558)

Rijden onder invloed

Rijgedrag valt op, ademanalyse wijst 2.48 promille uit

Vroomshoop

Medeweggebruikers wezen surveillerende politiemensen woensdagavond 7 juli omstreeks 20.20 uur, op het rijgedrag van een automobilist op de weg tussen Vroomshoop en Vriezenveen. Op de Vriezenveenseweg in Vroomshoop werd de bewuste automobilist, een 57 jr. Vriezenvener, aan de kant gezet en overmatig alcoholgebruik bleek. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.48 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-084574)

Aanhouding na mishandeling

Man mishandeld buurtgenote, aanleiding nog vraagteken

Almelo

Werd donderdagmorgen om ongeveer 00.05 uur gemeld dat een vrouw aan de Gerard Doustraat in Almelo door een buurgenoot was mishandeld. De vrouw, een 52 jr. Almelose, was diverse keren in haar gezicht en op haar bovenlichaam geslagen, door een 27 jr. Almeloer. Zij wenste aangifte te doen, waarop hij werd aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau is opgesloten. Over het waarom van de mishandeling is nog niets bekend, onderzoek zal dit verder moeten uitwijzen.(bps: 04-084632)

Aanhouding na belediging

Man beledigd politieman en krijgt bekeuring van 220 euro

Almelo

Politiemensen waren woensdagavond 7 juli omstreeks 19.30 uur in gesprek met een groep mensen van ongeveer 20 personen omtrent een voorval wat even daarvoor op de Canadadreef in Almelo had voorgevallen. Hierbij werden ze gestoord door een man, die zich met dubbele tong en duidelijk onder invloed van alcohol, met de zaak bemoeide en wel even zou vertellen wat de politiemensen moesten doen. Toen hem werd verteld dat hij weg moest gaan en zich er niet mee moest bemoeien vond hij het nodig om ten overstaan van iedereen de middelvinger tegen de politiemensen op te steken. Hiervoor werd hij, een 43 jr. Almeloer, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd hij met een door justitie opgelegde bekeuring van 220 euro weer naar huis gestuurd. (bps: 04-084551)

"Snelle" automobilist

Automobilist rijdt met 102 km per uur door bebouwde kom, rijbewijs ingevorderd

Hoge Hexel

Bij een controle, woensdagmorgen de 7e juli op de Hexelseweg in Hoge Hexel, werd geconstateerd dat een 20 jr. automobilist uit Den Ham, met 102 km per uur reed daar waar slechts 50 km per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-084253)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --